Festivalul National de Datini şi Obiceiuri de Iarnă "Porniţi plugul, Feţi Frumosi !" 2013


Municipiul Vatra Dornei, situat în Nordul României, la confluenţa râurilor Dorna şi Bistriţa, reprezintă una din cele mai pitoresti zone folclorice în care locuitorii satelor îşi împlinesc în mod armonios viaţa şi munca, împreună cu cântecul, jocul şi obiceiurile populare.


În dorinţa permanentizării valorii datinilor, portului popular, a păstrării obiceiurilor de iarnă, atât din Bucovina, cât şi din celelalte colţuri ale ţării, Primăria Municipiului Vatra Dornei împreună cu Fundaţia Culturală „Dorna Dorului” şi Casa de Cultură „Platon Pardău” organizează în acest an a XVII a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Porniţi Plugul, Feţi Frumoşi!”, ce se va desfăşura în data de 29 decembrie 2013.

La festival participă ansambluri artistice reprezentative de datini şi obiceiuri populare de iarnă, grupuri de colindători, urători, formaţii de căiuţi, cu jocul caprei, jocul ursului, jocul cerbului, dansul măştilor, steaua, sorcova şi alte obiceiuri tradiţionale de iarnă.

Cea de-a XVII a ediţie va debuta anul acesta duminică, 29 decembrie 2013, de la ora 11.00, pe strada Mihai Eminescu, cu Parada Portului Popular. Grupurile de colindători participante vor fi din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani, Bistriţa, Maramures.

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi AICI !



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei