MinBucovina, la mila lichidatorilor

Active de peste 10 milioane de lei aparţinând firmei sunt scoase din nou la licitaţie

Cunoscuta companie minieră din Vatra Dornei, care în urmă cu 10 ani avea peste 1.200 de angajaţi, a ajuns la mila lichidatorilor. Active de peste 10 milioane de lei aparţinând MinBucovina, inclusiv foste perimetre miniere, sunt scoase din nou la licitaţie.


În prezent, mai sunt doar 70 de salariaţi, majoritatea paznici. Un ajutor de stat, de peste un milion de euro, acordat ilegal în 2005, atunci când firma înregistra profit, a pus pe butuci MinBucovina, unitate deţinută de Ministerul Economiei. Comisia Europeană a somat România pentru recuperarea prejudiciului, iar răspunsul instituţiilor statului a fost de lichidare voluntară a companiei, în 2008 fiind decretat falimentul.

O firmă de lichidare ieşeană scoate periodic la licitaţie activele companiei, printre care foste perimetre miniere, o pensiune turistică, un sediu administrativ, un club minier, autoturisme, echipamente şi apartamente. Totuşi, niciun investitor nu se înghesuie să vină cu bani într-un domeniu profitabil altădată, dar distrus acum.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei