Dorneanul Andrei Leancă a câștigat pentru a doua oară, Cupa Mondială la juniori

Atletismul din Vatra Dornei, județul Suceava și implicit cel din România a reușit din nou să se evidențieze la nivel internațional prin cel mai bun sportiv al clubului CSM Dorna, Andrei Leancă. Dorneanul, pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac și-a apărat cu succes medalia de aur la Cupa Mondială de alergare montană, ba mai mult a stabilit și cel mai bun timp al etapei finale de la Ljubljana.


După un loc șase și un loc doi la două dintre cele cinci etape de grand prix ale Cupei Mondiale, Andrei Leancă a reușit să câștige etapa finală la juniori a acestei competiții și mai mult să-și adjudece medalia de aur și în clasamentul general. Dorneanul a făcut o cursă foarte bună și a terminat cei 10 kilometri de traseu dificil după 47 de minute și 15 secunde, timp cu care a doborât recordul cursei din Slovenia, ajunsă la a 35-a ediție. Cu acest timp, Andrei a terminat pe locul 15 la seniori, trecând linia de sosire cu șase minute și jumătate înaintea câștigătoarei de la senioare.

„A fost o cursă foarte grea la etapa finală, dar Andrei s-a autodepășit și a reușit să-și apere primul loc la juniori, după cel câștigat anul trecut. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Suceava și Primăriei municipiului Vatra Dornei, instituții fără ajutorul cărora nu am fi putut ajunge să apărăm titlul de anul trecut de la Cupa Mondială”, a declarat antrenorul dornean, Cristian Prâsneac.

În vârstă de 17 ani, atletul Andrei Leancă este junior și anul viitor, când are mari șanse să-și apere din nou medalia la Cupa Mondială și în același timp să-și îmbunătățească performanțele de la europene, unde a luat bronzul și de la mondiale, unde a terminat pe locul șase.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei