A spart patru maşini pe care a încercat să le pornească într-o noapte

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Vatra Dornei, dar care a locuit efectiv în ultima perioadă la Frasin, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava după ce, rezultă din ancheta poliţiei, a pătruns în patru maşini din municipiul staţiune, pe care a încercat să le pornească.


Tânărul, Vasile Capră, a reuşit să o pornească doar pe una dintre ele, în timp ce conducea maşina furată acesta avariind alte două autoturisme. Mai mult, a acesta a furat şi o serie de bunuri din maşinile sparte.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 7.30, un echipaj de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, aflat în serviciul de patrulare pe strada Chiliei din localitate, a identificat pe carosabil un autoturism Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Franţa, care avea portierele deschise şi cheile în contact. Din verificările dispuse imediat s-a constatat că maşina fusese sustrasă de la un localnic în vârstă de 30 de ani.

Cercetat pentru trei infracţiuni în lanţ, dar liber după 24 de ore de arest

Mobilizaţi imediat, judiciariştii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei aveau să identifice alte trei maşini sparte în localitate. S-a stabilit ulterior că autorul spargerilor în serie este un anume Andrei Capră, tânărul de 21 de ani.

Acesta venise sâmbătă seară la un botez, în Vatra Dornei, şi a recunoscut că a spart şi a pornit prima maşină, avariind alte două în timp ce a efectuat o manevră de întoarcere, după care a abandonat-o şi a încercat să pornească alte trei autovehicule, fără a reuşi.

Din maşini acesta a furat mai multe bunuri, printre care o trusă de scule în valoare de 2.000 de lei. Tânărul, care nu are permis de conducere, şi-a justificat faptele prin consumul exagerat de alcool.

Suspectul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de ”furt calificat”, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere” şi „părăsirea locului accidentului, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei” şi a fost reţinut în baza ordonanţei pentru 24 de ore.

Ieri, suspectul a fost înaintat Judecătoriei Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au apreciat însă că nu se impune ca acesta să rămână în arest. Suspectul a fost lăsat în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei