Via ferrata şi drumeţii montane, oferite gratuit turiştilor de către salvamontiştii dorneni

Turiştii care ajung în bazinul Dornelor pot opta pentru diferite acţiuni pe care salvamontiştii din Vatra Dornei le vor oferi gratuit pe tot parcursul lunii august. Ziua de marţi a fiecărei săptămâni va fi dedicată drumeţiilor montane, în timp ce joia se va organiza via ferrata.


„Am ales aceste zile din cursul săptămânii nu întâmplător, ci pentru a veni în sprijinul agenţilor de turism din Vatra Dornei. Practic, este o acţiune cu dublu impact, şi asta pentru că în afara proprietarilor de pensiuni şi hoteluri vor avea de câştigat şi turiştii care doresc să participe la acţiuni organizate. Nu se percep nici un fel de taxe, iar dacă vom avea chiar şi un singur solicitant vom demara acţiunile”, a declarat Petrică Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

Pentru amatorii de drumeţii montane, traseele vor fi alese în funcţie de grup şi vor dura între 4-6 ore, dar organizatorii spun că în cazul în care vor exista solicitări se poate opta şi pentru trasee mai dificile. Rutele vor fi, în general, în jurul municipiului Vatra Dornei, inclusiv pe vârful Ouşoru.

Turiştii trebuie să se prezinte la ora 9.00 în faţa sediului Salvamont Vatra Dornei, situat lângă Gara Vatra Dornei Băi, şi să fie dotaţi cu ghete şi echipament de munte, inclusiv de protecţie împotriva ploilor. De asemenea, amatorilor de drumeţii li se recomandă să-şi ia apă şi hrană.

Dacă marţea se merge pe munte, joia acţiunea se mută în centrul municipiului Vatra Dornei. Via ferrata este amplasată peste râul Dorna, în zona Gării Vatra Dornei Băi, iar reprezentanţii Salvamont Vatra Dornei spun că vor putea fi găsiţi între orele 11.00-17.00.

Pentru informaţii suplimentare, turiştii pot cere informaţii de la recepţia pensiunii sau hotelului la care sunt cazaţi, ori pot cere detalii la adresa de email salvamontdorna@yahoo.com, sau la numerele de telefon 0744332378, 0726686687 şi 0720485969.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei