Tineri din 7 ţări europene au participat la o acţiune de plantare de arbori în Vatra Dornei

La finele săptămânii trecute, tineri din şapte ţări europene (Portugalia, Marea Britanie, Letonia, Slovacia, Polonia, Turcia şi România), participanţi în cadrul proiectului “Forest Is Our Ally” organziat de Asociaţia STEP – Surf the Earth Project, au dat startul campaniei de împăduriri în Vatra Dornei.


Proiectul s-a desfasurat în cadrul programului ”Tineret în Acţiune” finanţat de Comisia Europeană pentru Educaţie şi Cultură în perioada 5-13 aprilie şi a avut ca temă ”Rolul pădurii în schimbările climatice şi încălzirea globală”. Scopul proiectului a fost ca tinerii să înţeleagă ecosistemul forestier şi prezentarea beneficiilor sociale, economice şi eco-protective ale pădurii.


Cea mai importantă activitate din cadrul proiectului a fost acţiunea de împădurire cu puieţi de molid a unei suprafeţe de 0,5 ha, afectată de doborâturile de vânt din 2007, realizată cu sprijinul personalului de la Ocolul Silvic Dorna, care s-a ocupat nu doar de partea logistică, ci şi de oferirea unor informatii interesante despre pădurile din Bucovina.

Tinerii europeni au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în Vatra Dornei, de peisajul natural, specificul zonei şi în special de amabilitatea şi ospitalitatea localnicilor, promiţând să se întoarcă cu drag pe meleagurile bucovinene.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei