Incendiu pe zece hectare de exploatare forestieră

Pompierii militari din Vatra Dornei au intervenit ieri după-amiază pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o exploatare forestieră aparţinând Ocolului Silvic Privat Tihuţa Colibiţa, din zona "Piciorul Zgârciului" în satul Dornişoara, comuna Poiana Stampei. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de zece hectare, operaţiunea fiind dificilă din cauza lipsei surselor de apă.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, plutonierul major Dan Moroşanu, a declarat că intervenţia în zonă a fost dificilă, în condiţiile în care exploatarea respectivă se află la 10 kilometri de mers pe jos, pompierii fiind ajutaţi să stingă focul şi de lucrătorii silvici, în total aproximativ o sută de persoane luptându-se cu flăcările.

De asemenea, în zonă nu există sursă de apă, astfel că s-a intervenit cu lopeţi, topoare şi drujbe pentru stingerea focului. În jur de zece hectare de exploatare forestieră au fost afectate de incendiu. Pe cele zece hectare se aflau preponderent cioate şi resturi forestiere. Aseară, în jurul orei 20.00, pompierii şi cei care le-au sărit în ajutor erau aproape de lichidarea incendiului.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei