Angajate de la schimb valutar şi pariuri, înşelate prin metoda „şmen”

Angajata unei case de schimb valutar din municipiul Suceava şi operatoarea de la o casă de pariuri din municipiul Vatra Dornei au fost înşelate prin metoda „şmen”, faptele având loc la un interval de aproximativ trei ore.


Într-un prim caz, miercuri, în jurul orei 12.30, Andreea M., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, angajată la o casă de schimb valutar din Suceava, a sesizat poliţia că a fost înşelată cu 1.000 de lei. În urma verificărilor s-a stabilit că, în jurul orei 12.00, victima a fost abordată de un bărbat care i-a solicitat să-i schimbe suma de 2.200 de lei, formată din bancnote de 200 şi 500 lei, în bancnote de 100 şi 50 lei. Tânără a acceptat să-l ajute pe bărbatul necunoscut şi i-a schimbat banii aşa cum a cerut acesta.

Autorul a aplicat apoi metoda „şmenului”. I-a spus femeii că ar vrea să-i schimbe banii în bancnote şi mai mici, i-a luat banii înapoi, după care a revenit la înţelegrea iniţială. Detaliul este că din suma de 2.200 de lei individul a „tras” bancnote reprezentând 1.000 de lei, iar angajata de la schimb valutar nu a mai numărat banii şi a doua oară.

„După plecarea autorului, partea vătămată a numărat banii primiţi de la cel în cauză şi a constatat că a primit doar suma de 1.200 lei, restul de 1.000 lei fiind lipsă, moment în care a sesizat că a fost înşelată”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Aproximativ trei ore mai târziu, în jur de 15.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către Elena G., de 28 ani, din comuna Pojorâta, operator la o casă de pariuri sportive din municipiul Vatra Dornei, despre faptul că o persoană necunoscută a înșelat-o cu suma de 500 lei

Victima a relatat cum în casa de pariuri a intrat un bărbat care i-a solicitat să-i schimbe suma de 1.000 lei, şi apoi încă cinci sute de lei. Individul a zăpăcit-o pe tânără până când a reuşit să-i tragă din teanc suma de 500 de lei. I-a returnat apoi banii, fără că victima să realizeze lipsa bancnotelor.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei