Primăria Vatra Dornei se împrumută ca să poată plăti arieratele

Consiliul Local Vatra Dornei a votat în şedinţă angajarea de către municipalitate a unui credit de 2,6 milioane de lei, de la trezorerie, pentru plata arieratelor, a declarat primarul Ilie Boncheş. Valoarea arieratelor, unele vechi din 2009, se ridică la peste 5 milioane de lei, iar având în vedere că gradul de îndatorare al municipalităţii este în prezent de 52%, putând ajunge cu credit până la 70%, Primăria mai are nevoie de un ajutor financiar din partea Consiliului Judeţean (CJ) Suceava.


Boncheş speră că va obţine banii, pentru ca până la 31 martie să plătească 85% din valoarea arieratelor, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă a guvernului. În altă ordine de idei, Boncheş a spus că are asigurat, pentru o săptămână, necesarul de rumeguş pentru centrala termică, din donaţii de la mai mulţi agenţi economici din Zona Dornelor, iar ieri a avut o întâlnire cu preşedintele CJ, Ioan Cătălin Nechifor, dar şi cu reprezentanţii Egger şi Schweighofer, pentru a încerca să obţină alte cantităţi cu care să se asigure încălzirea în Vatra Dornei până la încheierea sezonului rece.

Totodată, primarul a spus că, pentru iarna viitoare, trebuie găsite soluţii pentru o altă variantă de încălzire, deoarece rumeguşul este scump (8 euro pe metru cub plus TVA) şi se găseşte în cantităţi din ce în ce mai mici.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei