Dorneanul Andrei Leancă a devenit vicecampion balcanic cu echipa României

Atletul Clubului Sportim Municipal Dorna Vatra Dornei, Andrei Leancă a reușit să devină vicecampion balcanic de cros cu echipa de juniori I a României, ce a fost condusă de antrenorul său, Cristian Prâsneac. Competiția s-a desfășurat în localitatea Zrenjanin din Serbia, Andrei Leancă clasându-se pe locul nouă în concursul individual la finalul celor 6 kilometri de alergare.

Din echipa României, dorneanul a terminat al doilea, după Mihai Cozma, de la LPS Iași și înaintea lui Andrei Bărbuț, de la CS Banatul Timișoara, toți trei punctând pentru medalia de argint la acest campionat balcanic, în care medalia de aur a revenit Turciei, iar cea de bronz țării gazdă, Serbia.


„Sunt foarte bucuros de cucerirea acestei medalii de argint, mai ales că a fost obținută pe un fond de oboseală acumulată săptămâna trecută la naționale, timpul scurt până la acest concurs nepermițându-i să se refacă 100%. Totuși este o medalie ce ne dă mare încredere în viitor, în încercarea de a urca pe podium și la Campionatul European de alergare montană”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac, ce a condus echipa României medaliată cu argint și îl antrenează pe Andrei Leancă la CSM Dorna Vatra Dornei, club sprijinit de Primăria din Vatra Dornei.

Atletul dornean este actualul campion național de cros la juniori, titlu obținut în urmă cu o săptămână. Înainte de concursul balcanic din Serbia, Andrei Leancă a fost motivat de sponsorul său, Lucian Perescu, cu 500 de euro și un laptop nou.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei