Primul weekend al Serbărilor Zăpezii Vatra Dornei 2013

Sâmbătă, 9 februarie, la Vatra Dornei au început Serbările Zăpezii, manifestare care i-a atras în oraşul staţiune atât pe iubitorii sporturilor de iarnă, cât şi pe cei dornici de spectacole bune. Starea foarte bună a pârtiilor i-a determinat pe unii schiori şi snowboard-işti să stea pe pârtia “Veveriţa” până s-a stins nocturna, iar alţii au fost atraşi de două dintre solistele care au concertat la Vatra Dornei, Celia şi Elena Gheorghe, astfel încât au lăsat schiurile pentru a ajunge la scena amenajată în faţa Izvorului Sentinela din parcul staţiunii pentru a dansa în clăpari.

“Am hotărât ca schiurile să rămână pe pârtie şi schiorii să vină aici, în acest amfiteatru natural, pe care este păcat să nu îl folosim în acest scop nobil, acela de a desfăşura această ediţie a Serbărilor Zăpezii. Mai sunt şi alte localităţi în care se desfăşoară manifestări similare, dar atunci când ai doar cinci-şase ediţii în nici un caz nu poţi să faci gălăgie în faţa unei staţiuni ca Vatra Dornei”, a spus Doru Bighiu, prezentatorul serbărilor.

Live mix & MC show cu Michael Star

Dorneanul Michael Star a fost cel care a deschis a XXX–a ediţie a “Serbărilor Zăpezii” de la Vatra Dornei. Timp de mai bine de 30 de minute, Michael a realizat un spectacol live mix & Mc show cu piese oldies, dar şi cele mai cunoscute piese ale sale din 2005 până astăzi, reunite sub titlul „The New & The Old Music.

Michael Star i-a invitat pe toţi cei prezenţi la Vatra Dornei să petreacă alături de el, în spectacolul său fiind antrenat şi publicul. Chiar dacă nu au fost premii, cei prezenţi la baza pârtiei s-au întrecut la sărituri pe ritmurile melodiei din 2006 “Sari”, au “strigat până dimineaţa/că le place viaţa” sau au făcut karaoke pe ritmurile verii 2012, DJ-ul dornean punând un mix de negative din cele mai cunoscute melodii lansate anul trecut.

Trupa “Datina”, datoare la Vatra Dornei cu “şapte galbeni şi-o guriţă”

Una dintre cele mai cunoscute şi iubite trupe etno din România, “Datina”, a revenit la Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei “rebranduită”, de la imagine, la sound şi atitudine. Sound-ul a fost unul nou, “în trend cu tendinţele actuale”, după cum a precizat solistul formaţiei, Marius China, iar genurile muzicale abordate au fost pop-rock şi dance cu influenţe din folclorul românesc.

După ce şi-au făcut introducerea în sunet de trompetă, cei doi solişti ai trupei, Marius China şi Andreea Pavăl, împreună cu trompetistul Mihai Popovici, le-au spus dornenilor prin vers şi cântec că “sunt datori la crâşmăriţă/şapte galbeni şi-o guriţă”, iar proprietarilor restaurantului unde au petrecut: “crâşmăriţă, nu am bani/stau la tine vreo doi ani”. Din spectacol nu a lipsit nici “Povestea lu' Ion” şi fata lui cu zestre, dar şi o melodie cu un videoclip apreciat, “Dragostea-i tare nebună!”


În pauza din timpul spectacolului, cauzată de o scurtă pană de curent la instalaţia de sonorizare, Andreea şi-a făcut o prietenă la Vatra Dornei. Este vorba despre o pisică albă, care a urmărit de lângă scenă concertul trupei “Datina”. După ce pisica a fost lăsată din braţe de Andreea, pentru ca solista să poată da autografe, patrupedul “s-a lipit” de Mihai Popovici, mai ales că a găsit şi cu ce să se joace, microfonul montat pe trompetă.

Spectacolul a continuat cu o promisiune făcută de Marius, la interpretarea melodiei “Io-s fecior de moroşan”: “voi sta la Vatra Dornei o lună” şi s-a terminat cu o horă mare, românească.

Celia le-a “şoptit” dornenilor “Is It Love”

În recitalul susţinut în acest weekend la Vatra Dornei, Celia a adoptat stilul care a consacrat-o, dar a avut câteva piese şi în varianta de club. Concertul a început cu “D D Down”, o melodie foarte apreciată în 2011, şi a continuat cu o piesă de suflet dedicată tuturor celor care iubesc, “Şoapte”, o piesă din 2008, dar foarte apreciată, după care spaţiul din preajma scenei s-a transformat în ring de dans pe ritmurile melodiei “Dame”, un hit nominalizat la premiile Grammy pentru anul 2012.

Aplauzele din partea celor prezenţi au fost primite şi de cei doi dansatori, Dumba şi Şoarece, care au însoţit-o pe Celia la Vatra Dornei şi cărora “le trebuie doar muzică ca să danseze”. Cei peste 5.000 de spectatori au cântat împreună cu Celia refrenele melodiilor “Povestea mea”, “O mie de cuvinte”, “Is It Love”- o piesă dedicată de solistă celor puternici, dar şi pentru “Trag aer în piept”, un hit al anului 2007, “My Story”, o melodie care a făcut furori în discoteci, sau balada lansată în luna noiembrie 2012, “Dor de noi”, o compoziţie purtând marca Costi Ioniţă şi despre care Celia a spus: "sper să vă regăsiţi în această piesă, aşa cum mă regăsesc şi eu!".

Din concert nu au lipsit nici piesele “Să pot zbura”, “the best house music from Romania”, cum a fost numită de criticii de specialitate, sau producţia Love 2 Party, o melodie care a ajuns din vara anului trecut la peste şase milioane de vizualizări pe Youtube în cele două variante (Welcome to Mamaia şi Radio Edit). La concertul de sâmbătă seara, versurile Welcome to Mamaia din varianta originală au fost înlocuite cu Welcome to Vatra Dornei.

Celia s-a regăsit în melodia „Dor de noi”

„Dor de noi” este o piesă de dragoste care spune chiar o poveste prin care a trecut artista. Versurile au fost scrise de Celia după o noapte în care a decis că este momentul să înceapă o nouă etapă a vieţii ei. “E foarte important să laşi trecutul în urmă şi să mergi mai departe”, a precizat solista.

“M-am încălzit pe scenă de la căldura transmisă de cei prezenţi la concert, dar şi de la căldura pe care eu vreau să o transmit spectatorilor. M-am simţit foarte bine la acest concert, a fost un public cald şi primitor şi voi reveni cu mare drag aici. În viitorul apropiat vreau să intru într-un tur de emisiuni radio şi TV în care să cânt piesa "Dor de noi – Joi" doar cu un chitarist. Este vorba de o variantă acustică. Pentru mine este o piesă specială, o piesă care pleacă din suflet, este ceea ce simţeam şi trăiam cu câteva luni în urmă. Această piesă m-a ajutat să depăşesc o perioadă foarte grea din viaţa mea şi aş vrea ca toţi să poată depăşi aceste perioade din viaţă regăsindu-se în piesa mea”, a precizat Celia.

Elena Gheorghe– un spectacol complet cu multe hituri

Pentru că frigul se simţea la Vatra Dornei, Elena Gheorghe şi-a început spectacolul, împreună cu cele două dansatoare, “aducând vara în sufletele şi inimile spectatorilor” cu ajutorul melodiei “Soarele meu”. Aflată pentru prima oară la Vatra Dornei, solista a remarcat că în oraşul staţiune sunt “băieţi faini şi fete frumoase”, cărora le-a dăruit melodii cum ar fi „Vocea ta” sau „Te ador”. Spectacolul a fost completat şi cu hiturile care au cucerit audienţa: “Disco Romancing”, “Ai Se Eu Te Pego”, „Your Captain Tonight", cât şi cel mai recent single, intitulat „Amar Tu Vida”.

Elena Gheorghe a interpretat pentru prima oară în concert melodia “Ecou” şi le-a dedicate fetelor melodia cu care a participat la Eurovision în 2009, “The Balkan Girls”.

“Ecou” este noul single lansat de Elena Gheorghe la începutul acestei luni şi care a reuşit performanţa ca, în 48 de ore de la postare, să adune peste 300.000 de vizualizări pe Youtube. Este o piesă de dragoste, cu versuri profunde, care a prins deja la public. La finalul concertului, Elena le-a mulţumit tuturor celor prezenţi la spectacol şi fanilor ei şi le-a dat întâlnire pe Facebook.

Vara, “punctul forte” pentru Elena Gheorghe

“Nu am mai fost la Vatra Dornei. Mă bucur că sunt prezentă la Serbările Zăpezii, este primul spectacol pe care îl susţin la Vatra Dornei, este multă lume, atmosferă foarte faină. Nu mă aşteptam ca temperatura să crească atât de mult în timpul concertului şi asta pentru că toată lumea a dansat, a cântat şi s-a simţit foarte bine, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un artist. Am venit puşi pe distracţie şi asta s-a văzut la public”, a declarat Elena după spectacol.

Elena Gheorghe a spus că nu practică sporturi de iarnă, vara fiind “punctul forte”. “Voi merge pe pârtiile din Vatra Dornei să privesc, să mă bucur de peisaj şi de aerul curat. Sunt foarte multe de vizitat aici, pârtiile sunt absolut senzaţionale. În momentul în care am ajuns aici, eu şi dansatoarele mele ne-am întrebat dacă suntem în România sau am ajuns undeva în Austria, pentru că arată absolut minunat. Cred că putem promova mai bine această zonă. Dragii mei, dacă nu aţi ajuns niciodată la Vatra Dornei, veniţi, pentru că şi veveriţele schiază aici”, a spus Elena Gheorghe

Solista a precizat videoclipul celei mai noi piese, “Ecou”, va fi filmat luna aceasta.. “Lucrăm la un nou album pentru România, după ce anul trecut am realizat cele pentru Japonia şi pentru Spania”, a adăugat Elena Gheorghe.
După ce a terminat concertul, Elena Gheorghe s-a fotografiat cu fanii.

Karaoke şi concurs de schi

Prima zi a serbărilor i-a adus pe scenă pe cei mai buni solişti de karaoke şi recitatori de poezii din public. Pentru a fi recompensaţi cu premii consistente oferite de sponsori, câţiva băieţi şi fete s-au întrecut în a-şi cuceri partenerii prin cântece de dragoste şi recitarea unor versuri dedicate acestora.

Duminică, programul serbărilor a inclus, de la ora 11,00, un concurs de schi desfăşurat pe pârtia Veveriţa şi dedicat schiorilor cu vârste între 6 şi 90 de ani. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, concurenţii având de parcurs contra cronometru probe de slalom şi slalom uriaş.

Duminică, o zi dedicată folclorului

Duminică, începând cu ora 15,00, Văru’ Săndel a fost amfitrionul unui spectacol folcloric transmis în direct de postul Etno Tv. Începând cu ora 15,00 au susţinut spectacole Ansamblul „Poieniţa” din Poiana Stampei, Ciprian şi Doina Petroaie, Ansamblul „Plaiurile Dornelor” de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, Angela Rusu, Ansamblul „Dorna Dorului” din Vatra Dornei, Văru’ Săndel şi Silvia Semeniuc, Ansamblul Folcloric „Balada” din Bistriţa, împreună cu invitaţii speciali Petre Petruşe, Alina Ceuca, Virginia Bugnar, Anuţa Motofelea şi Puiu Codreanu.

Al doilea weekend al serbărilor va începe sâmbătă, 16 februarie, la ora 19,00, cu dornenii din trupa Nord Nord-Est a Clubului Copiilor Vatra Dornei, urmați de trupele Mayari Project şi Alb Negru, ultimul recital al serii fiind al lui Connect-R. Pentru această zi organizatorii promit concursuri pe pârtii în timpul zilei şi pe scenă în jurul orelor 20,15 şi 21,15, dar şi un foc de artificii.


Duminică, 17 februarie pe scenă vor urca Ansamblul „Cetina Călimaniului” din Şaru Dornei, Pamfil Roată, Ansamblul Folcloric “Oberig” din Zaftavna-Regiunea Cernăuţi, Călin Brăteanu, Margareta Clipa, Ansamblul „Junii Mureşului”, Angelica Flutur, Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” şi Tinu Vereşezan.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei