In timp ce era la munca s-a trezit cu cioata unui copac în spate

Poliţiştii dorneni au fost anunţaţi prin apel al 112 că, în pădure în comuna Iacobeni, în zona „Ciotina” aflată în administrarea Ocolului Silvic Iacobeni a avut loc un accident de muncă.


Locul producerii accidentului se află la aproximativ 2 km spre nord faţă de drumul forestier Ciotina, în amonte pe pârâu într-o parcelă unde poliţiştii au găsit resturi de material lemnos provenite din exploatare, respectiv arbori doborâţi şi legaţi la un TAF.

Pe malul drept al pârâului Surduc, în dreptul TAF-ului şi la o distanţă de aproximativ 7 - 10 metri faţă de acesta, pe versant, a fost găsit Vasile S. de 34 ani, din comuna Iacobeni, conştient, acuzând dureri puternice la spate şi piciorul stâng. La locul accidentului a sosit şi un echipaj de ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

În timpul acordării primului ajutor victima a declarat verbal că a fost surprinsă de rădăcina unei cioate care s-a rostogolit spre pârâu în timp ce împingea un arbore secţionat din apropierea acelei cioate. Din declaraţiile verbale ale lui Dumitru G., administratorul societăţii rezultă faptul că Vasile S. este angajat al societăţii ca muncitor forestier şi efectua lucrări de exploatare a lemnului împreună cu tafistul Ilie M. şi muncitorul Mirel S.,
toţi din comuna Iacobeni” ne-a spus inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Bărbatului i s-a stabilit diagnosticul „suspect fractură de bazin” şi a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava.

Potrivit IPJ, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii unui accident de muncă şi în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale şi evoluţia stării de sănătate a victimei se va dispune procedural.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei