I-au pus văcuţei piciorul în ghips

O vacă din comuna suceveană Dorna Arini este pe cale să ajungă vedetă naţională. Narcisa, aşa cum a fost botezată, a fost salvată de la tăiere după ce a căzut într-o groapă şi şi-a rupt un picior.

Animalul, în valoare de circa 8.000 de lei, a fost scos dintr-o groapă în care căzuse, şi pentru că avea piciorul rupt, urma să ajungă la abator, pentru sacrificare. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, a considerat că vaca, din rasa Sarolez, este prea valoroasă şi trebuie salvată de la tăiere. Dulgheru i-a cerut proprietarului să-i permită să facă un experiment, mai exact să pună în ghips piciorul animalului.


„Acum 40 de zile, Narcisa a avut o mare nenorocire, a căzut într-o groapă şi şi-a rupt piciorul. Am încercat de trei ori să-l punem în ghips, dar animalul nu-i ca omul şi s-a zbătut, iar ghipsul s-a rupt de două ori, pentru că nu-l suportă aşa uşor", a mărturisit şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava.

În cele din urmă, tranchilizată, Narcisa, a fost „cooperantă" şi a acceptat ghipsul. A stat imobilizată timp de câteva săptămâni, iar într-un final i s-a dat ghipsul jos. Chiar dacă nu a făcut nici o radiografie înainte de a pune piciorul în ghips, Petrea Dulgheru spune că experimentul de la Dorna Arini este un succes.

„Este un caz unic în România şi sperăm ca după perioada de recuperare să-şi revină şi să meargă pe picioarele ei", a arătat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava. Acesta s-a filmat şi s-a fotografiat lângă animal şi a decis să publice imaginile doar dacă Narcisa se va vindeca, aşa cum s-a şi întâmplat zilele trecute.




SURSA: Click.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei