Afacerile de la munte, executate de Fisc

Pensiuni si alte cladiri si terenuri din Brosteni, utilaje din industria laptelui si a sticlei la Fundu Moldovei si Vatra Dornei, cu fanete la Panaci la pret de intravilan dar si o iapa de rasa, sunt doar cateva oferte pe care administratiiile fiscale din zona de munte le-au facut publice. Daca AFP Vatra Dornei si AFP Campulung ar reusi sa valorifice activele executate ale datornicilor la bugetul statului, ar incasa peste 20 de miliarde de lei vechi. Cei cu bani insa nu se grabesc sa cumpere bunuri de care nu au nevoie.


Fiscul sucevean, prin administratiile finantelor publice din Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc doresc sa recupereze peste 20 de miliarde de le vechi de la firme care isi desfasoara activitatea in zona de munte a judetului nostru.

Licitatiile vor fi organizate in intervalul 7 - 13 noiembrie a.c. iar bunurile scoase la vanzare sunt dintre cele mai diverse. Cladiri, terenuri si o pensiune la Brosteni, alte bunuri mobile apartinand unei firme cu nume interesant - "Cooperativa Agricola Sulita" din Fundu Moldovei, de unde este scoasa la vanzare si o iapa de rasa. Mai sunt scoase la vanzare doua terenuri de faneata, fiecare de cativa zeci de ari evaluate fiecare in parte la sute de milioane de lei vechi dar si alte spatii si utilaje industriale.

O iapa de 72 de milioane si faneturi de 13 milioane arul, de vanzare la firme din Vama si Vatra Dornei

La SC ENERGY BV SRL din Brosteni, ANAF, prin AFP Vatra Dornei a scos la vanzare un ansamblu de cladiri evaluate la 4,92 miliarde de lei vechi, dar si doua terenuri curti constructii estimate la 995, respectiv 259 de milioane de lei vechi, in total 6,23 miliarde de lei vechi. Tot la Brosteni, Pensiunea ce poarta numele comunei, apartinand SC MILUXIN SRL a fost pusa in executare de catre ANAF - AFP Vatra Dornei, dorindu-se sa se recupereze 4,61 miliarde de lei vechi din vanzarea cladirii si 28 de milioane de lei vechi din vanzarea unui teren de 160 de metri patrati.

La Fundu Moldovei, a intrat in atenta fiscului SC Cooperativa Agricola Sulita SRL, firma inscrisa in programul Produs in Bucovina, cu numeroase participari la targuri agricole in tara, ca fabricant de produse lactate - branza, casacaval, etc. Afacerea "cooperativei" de la Fundu Moldovei nu a mers foarte bine in ultima vreme, acumulandu-se datorii la bugetul consolidat al statului in valoare totala de aproximativ 400 de milioane de lei. Fiscul doreste sa vanda un tractor Fiat evaluat la 110 milioane de lei, alte utilaje agricole, un copiator "Minolta" dar si o iapa de rasa, evaluata la peste 72 de milioane de lei vechi. De mentionat ca in acest caz, licitatia este organizata de AFP Campulung Moldovenesc.

O autoutilitara IVECO, de 11.700 de euro plus TVA se poate cumpara de la o firma din Vama in vreme ce la Campulung Moldovenesc AFP din localitate doreste sa execute o suprafata de 4390 de metri patrati de faneata apartinand SC Matinal prod Com SRL pentru un pret de 365 de milioane de lei vechi, fara TVA.

Colegii de la AFP Vatra Dornei doresc sa vanda 6828 de metri patrati de faneata cu un pret si mai bun - 843 de milioane de lei vechi pentru a recupera datoriile pe care SC SMILE SRL le are la bugetul consolidat al statului. Cand hectarul de teren arabil de cea mai buna calitate se poate cumpara chiar si cu 10 milioane de lei vechi, este greu de crezut ca se va oferi vreun cumparator dispus sa plateasca aceste sume, chiar daca ar dori sa isi construiasca in respectivele perimetre castele de vacanta de ultima generatie.

S-a dovedit in ultimii ani ca preturile evaluate pentru terenurile pretabile la astfel de refugii sunt mult supraevaluate, astfel incat oferta ANAF prin DGFP Suceava cu reprezentantele de la Campulung si Vatra Dornei sunt in afara realitatii. Desigur, preturile pot sa scada, prin licitatii succesive, pana la mai putin de 50% din valoarea anuntata initial. Ramane de vazut daca la primele licitatii, organizate in intervalul 7 - 13 noiembrie a.c. se va prezenta cineva, mai ales ca doritorii sa intre in posesia acestor bunuri trebuie sa depuna 10% din valoare ca garantie de participare la licitatie si mai trebuie precizat ca sumele prezentate mai sus nu contin TVA.

Utilaje nefolositoare scoase la vanzare de Fisc

Amatorii de investitii in zona de munte a judetului nostru, doritori sa participe la licitatiile organizate de Fisc, pot cumpara la Ciocanesti, de la un gater intrat in executare silita, un incarcator frontal cu 104 milioane de lei vechi, o masina de ascutit panze cu 28 de milioane de lei vechi, o instalatie electrica Trafo de 100 de kilowati cu 200 de milioane de lei vechi dar si un autotractor MAN, pentru 520 de milioane de lei vechi, bunurile apartinand SC SARDO - LEMN SRL.

Administratia Finantelor Publice Municipale Vatra Dornei mai are de vandut si o statie de concasare in valoare de 2,22 miliarde de lei vechi fara TVA ce apartine SC Inter Master SRL Vatra Dornei. Nu in ultimul rand trebuie sa aratam ca in data de 7 noiembrie a.c., aceeasi AFP Vatra Dornei va scoate la vanzare bunuri totale de apoximativ 4 miliarde de lei vechi, de la masini de taiat sticla la alte bunuri mobile ale societatii comerciale ajunsa la capatul puterilor.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei