Primarul din Coşna s-a ales cu dosar penal după ce l-a vizitat în miez de noapte pe fostul viceprimar

Lupta politică din campania electorală de la alegerile locale din 10 iunie pare interminabilă în anumite zone din judeţ. La Coşna, primarul proaspăt ales, Gavril Pardău, s-a pricopsit cu un dosar penal pentru violare de domiciliu şi ameninţare după ce în noaptea de 27 septembrie l-a vizitat pe fostul viceprimar Bogdan Sandu.


Fiecare parte are propria versiune despre ceea ce s-a petrecut în acea seară, dar rămâne dilema ce căuta primarul la locuinţa fostului adversar din campania electorală la ora 23.30. Mai mult, Bogdan Sandu spune că are toate motivele să creadă că Poliţia încearcă să muşamalizeze acest caz. Ca argument în favoarea acestei ipoteze este neimplicarea poliţiştilor din Coşna după apelul făcut la 112 de Bogdan Sandu în acea seară de 27 septembrie.

„Soţia m-a sunat să mă anunţe despre ceea ce se petrece acasă, iar eu i-am spus să sune la 112. I-a fost frică, aşa că am sunat eu, numai că poliţiştii care au venit la locuinţa mea s-au plimbat cu maşina prin faţa porţii şi apoi au plecat. Datoria lor era să verifice ce s-a întâmplat, să o întrebe pe soţie şi pe mama mea ce s-a petrecut. Ori, asta nu s-a întâmplat, aşa că ce concluzii pot trage eu?”, s-a întrebat Bogdan Sandu.

„De frică, soţia s-a ascuns în baie”

În seara în care s-a petrecut incidentul, fostul viceprimar nu era la domiciliul său din Podu Coşnei, ci cu treburi la Dorna Arini. Acasă erau soţia sa, Gabriela Sandu, şi mama sa, Lucica Sandu. Cele două femei stăteau cu uşa descuiată şi aşteptau sosirea lui Bogdan Sandu.

Numai că, în locul său în casă şi-a făcut apariţia primarul Gavril Pardău. „A intrat în casă şi a început să strige după mine. De frică, soţia s-a ascuns în baie. De acolo mi-a telefonat şi mi-a spus ce se întâmplă şi că primarul le ameninţă pe ea şi pe mama. Pentru că nu m-a găsit acasă, primarul m-a sunat de mai multe ori, cred că de vreo şase ori, şi m-a înjurat. Fusese la băut, mi-am dat seama de asta din vocea lui, şi s-a trezit bărbăţia din el”, a povestit Bogdan Sandu.

Primarul are o versiune cam nesigură

De cealaltă parte, primarul Gavril Pardău neagă toate aceste acuzaţii. Recunoaşte însă că în acea seară a fost la locuinţa fostului viceprimar, dar spune că nu a intrat în curte. „Eram la poartă şi am strigat de două ori, nu a ieşit nimeni şi am plecat acasă”, este versiunea puţin credibilă a primarului din Coşna. Pardău a explicat că a trecut pe la casa lui Bogdan Sandu aproape de miezul nopţii pentru că atunci se întorcea de la Vatra Dornei.

Primarul din Coşna nu a avut o justificare logică pentru care nu a amânat discutarea problemelor pe care le avea cu fostul viceprimar pentru a doua zi, la o oră rezonabilă, dar nici cum a ajuns să sune Bogdan Sandu la 112, deşi nimeni nu-l auzise când a strigat la poartă. „Cred că l-a sunat soţia să-i spună că l-am strigat la poartă”, s-a apărat Gavril Pardău, deşi tot el susţinuse cu puţin timp mai devreme că nu l-a auzit nimeni şi a plecat acasă.


Versiunea primarului din Coşna pare cusută cu aţă albă, singura certitudine fiind aceea că între el şi Bogdan Sandu există o „râcă politică încă din campania electorală. Are ceva personal cu mine şi văd că nu se linişteşte nici acum”.

Poliţia a demarat o anchetă

În baza plângerilor depuse ulterior de Gabriela şi Lucica Sandu la Poliţia din Coşna a fost demarată o anchetă. Inspectorul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a precizat că apelul la 112 a fost consemnat la ora 23.29, iar acum există un dosar în lucru.

„S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru violare de domiciliu şi ameninţare şi a fost înregistrat cu număr unic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, fiind repartizat spre soluţionare Secţiei 15 Rurală Iacobeni”, a arătat inspectorul Ionuţ Epureanu.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei