Şofer în arestul poliţiei, după ce a fugit de la locul unui accident grav

Poliţiştii de la Circulaţie din Vatra Dornei au reuşit, după aproape o jumătate de zi de căutări, să dea de urma şoferului care a provocat accidentul de duminică dimineaţă de la Coşna, în urma căruia un tânăr de 27 de ani, pieton, a fost internat la spital în stare gravă.

Respectivul conducător auto, un tânăr de 24 de ani, tot din Coşna, a fost reţinut pentru 24 de ore şi şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, poliţiştii cerând arestarea preventivă a şoferului fugar.

L-au găsit după oglinda retrovizoare rămasă la locul accidentului

Accidentul în cauză s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 2:45, pe DN 17, în satul Podu Coşnei, comuna Coşna. Victima, Ioan Z., de 27 de ani, din comuna Zamostea, se deplasa împreună cu un prieten pe marginea drumului, în momentul în care cei doi au fost luaţi pe sus de un autoturism.

Singurul care a suferit leziuni a fost Ioan Z., care a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral, traumatism abdominal, fractură femur drept. Şoferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la faţa locului, dispărând în noapte.

Poliţiştii de la Rutieră au reuşit să afle marca maşinii implicate în accident, un Volkswagen, după una dintre oglinzile retrovizoare ale autoturismului cu pricina, oglindă care a rămas la faţa locului în urma impactului cu cei doi pietoni.
Oamenii legii au pus cap la cap toate indiciile pe care le-au avut şi au reuşit duminică, în jurul orei 13:00, să dea de urma maşinii şi a şoferului vinovat, acesta din urmă fiind identificat în persoana unui tânăr de 24 de ani, Marcel Rusu, din satul Teşna, comuna Coşna.

A fugit de la accident, dar a rămas cu maşina în drum şi a ascuns-o

Poliţiştii au stabilit că, după ce a comis accidentul, suspectul a mai parcurs aproximativ 500 metri spre Vatra Dornei, apoi s-a întors prin locul în care a comis fapta, fără să oprească, şi s-a îndreptat spre domiciliu în viteză.

În timp ce se deplasa pe DJ 172 Coşna, pe fondul vitezei excesive şi al consumului de alcool, a acroşat scutul motorului de linia ferată la un pasaj CFR. Cum maşina nu mai putea fi pornită, Marcel Rusu, susţin poliţiştii, a ascuns-o în spatele unei firme din apropiere.

Câteva ore mai târziu, ajutat de o rudă, s-a întors în zonă şi a tractat autoturismul, pe care l-a ascuns apoi în garajul din curtea locuinţei sale.
“S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul fiind de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar i s-au recoltat şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Împotriva lui Marcel Rusu s-a început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, tânărul fiind reţinut pentru 24 de ore. “Urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă”, precizează poliţia.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei