Dumitru Pardau candideaza din partea PNL pentru un nou mandat de deputat

Viitorii candidaţi ai Partidului Naţional Liberal Suceava la alegerile parlamentare din decembrie au fost stabiliţi, miercuri după-amiază, în cadrul unei şedinţe a structurii de conducere a filialei judeţene.

În urma negocierilor cu PSD s-a stabilit că în judeţul Suceava PNL va desemna candidaţi în şase colegii uninominale, unul la Senat şi cinci la Camera Deputaţilor.

Deşi în ultima perioadă au fost vehiculate mai multe nume privind posibili candidaţi din partea PNL, negocierile au fost practic anulate prin două decizii ale conducerii centrale a partidului.

Săptămâna trecută, prin protocolul de la Murghiol (Tulcea) s-a stabilit ca un colegiu pentru Camera Deputaţilor din Suceava să fie cedat Partidului Conservator. Evident, a fost cedat cel mai dificil colegiu - nr.2 Burdujeni. Tot atunci a fost clarificată şi situaţia parlamentarilor traseişti. Senatorul Tiberiu Prodan şi deputaţii Dumitru Pardău şi Mircea Irimescu vor candida în colegiile lor pentru un nou mandat.

Aşa se face că din şase colegii au mai rămas doar două. Unul este ocupat de Alexandru Băişanu iar cel de-al doilea a fost adjudecat de Raul Rotaru, omul susţinut de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Printre cei care nu şi-au găsit un loc pe lista candidaţilor se numără, printre alţii, fostul deputat şi consilier la Curtea de Conturi, Mihai Sandu Capră, omul de afaceri rădăuţean Constantin Galan sau şeful organizaţiei municipale a PNL Marius Zmău. Aşadar aceasta este lista candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012:

CAMERA DEPUTATILOR

Alexandru Băişanu - colegiul nr. 1 Suceava (cartierele din oraş şi Iţcani)
Candidat PC - colegiul nr. 2 Burdujeni
Mircea Irimescu - colegiul nr 6 Rădăuţi
Dumitru Pardău - colegiul nr. 9 Vatra Dornei
Raul Rotaru - colegiul nr. 10 Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc

SENAT

Tiberiu Prodan - colegiul nr. 5 Siret - Rădăuţi - Vicov

În cazul PSD, deocamdată sunt aproape sigure candidaturile lui Ioan Stan pe colegiul Dolhasca, Eugen Uricec pe colegiul Fălticeni, Eugen Bejinariu pe colegiul Siret, Gavril Mîrza pe colegiul Cajvana-Todireşti-Şcheia pentru Camera Deputaţilor şi a lui Ovidiu Donţu pe colegiul Fălticeni, Tiberius Brădăţan pe colegiul Suceava şi Neculai Bereanu pe colegiul Gura Humorului - Câmpulung - Vatra Dornei pentru Senat.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei