Dorneanul Andrei Leancă a devenit campion naţional la schi fond (cros)

Multiplu medaliat în competiţiile interne şi internaţionale de alergare montană, pe şosea şi cros, dorneanul Andrei Leancă, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac a debutat cu dreptul zilele trecute şi în competiţiile de vară la schi fond (cros).


Andrei a fost legitimat săptămâna trecută şi la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, club pentru care a alergat în weekend la Campionatul Naţional de Schi Fond (cros) ce a avut loc la Fundata, în judeţul Braşov, localitate aflată la cea mai mare altitudine din România.

Pregătit la CSI Vatra Dornei de profesorii Gheorghe Dumitrache şi Vlad Todaşcă, Andrei Leancă a reuşit să obţină ceea ce şi-a propus înainte de a pleca de acasă şi anume câştigarea titlului de campion naţional al României. Dorneanul a făcut o cursă foarte bună pe parcursul celor 10 kilometri cros şi a condus plutonul de la un capăt la altul, terminând la o diferenţă de peste două minute înaintea medaliatului cu argint.


Antrenorul Cristian Prâsneac este de părere că această medalie de aur este una foarte utilă mai ales pentru moralul sportivului său înaintea participării la alte trei competiţii în această lună, mai exact pe 16 septembrie va alerga la un concurs internaţional de alergare pe şosea la Timişoara, pe 23 septembrie la Crosul Petrom de la Bucureşti, iar pe 30 septembrie la Crosul Loteriei Române de la Constanţa.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei