DORNA XFEST 2012 - 3, 4, 5 August 2012 - Vatra DorneiFestival outdoor – Sporturi extreme & Muzica Live


3, 4, 5 – August 2012 – Vatra Dornei

Organizatori: ANSMR filiala Salvamont Vatra Dornei.


Dorna X Fest, se doreste a fi o manifestare cultural sportiva, cu scopul de a promova in randul tinerilor iubitori de munte si nu numai, diverse activitati outdoor desfasurate in Bazinul Dornelor, oferind turistilor o serie de competitii, de concerte live si cursuri specifice domeniului promovat.

Elementele principale ale acestui eveniment sunt reprezentate de competitia nationala de mountain bike proba de Downhill, Concurs de Enduro (moto), amenajarea unui parc cu specific de aventură.

Toate aceste elemente vor fi incununate de o serie de petreceri in aer liber. De asemenea, pe platoul de la capătul telescaunului, se vor vinde diverse bucate traditionale din Bucovina, promovand astfel bucataria locala si conceptul Slow Food.

Competitie Downhill (MTB)

Competiţia de Downhill, unică în Bucovina prin caracterul său întregeşte oferta turistică a staţiunii Vatra Dornei fiind un puternic punct de plecare pentru atragerea în zonă a turiştilor pasionaţi de turismul activ.

În ediţia I din anul 2006 s-a înregistrat un număr record de participanţi, pentru un tip de concurs care abia castiga teren in tara – 110, iar în ediţia din 2009 au participat 120. Datorită bunei organizări precum şi a traseului fără pericole deosebite, cele 6 ediţii s-au derulat fără accidente sau alte incidente majore.

Concursul va avea urmatoarele categorii:

Full:
1) Juniori ( < 18 ani)
2) Elite ( 19-30 ani)
3) Masters ( 30 > ani)
4) Fete (orice varsta)

HT:
1) Juniori ( < 18 ani)
2) Elite ( 19-30 ani)

Competitie enduro (Moto)

In acest an, in cadrul evenimentului, am inclus si o competie pentru motociclete offroad (proba de Enduro), ce se va desfasura tot in zona telescaunului, oferind un spectacol deosebit pentru turistii prezenti.

Concursul va fi de tip “Open”, pentru toate categoriile de piloti (profi, hobby, incepatori), oferindu-se 3 premii, pentru cei mai buni rideri clasati. Acest concurs doreste a fi preambulul amenajarii unor trasee mai dificile care vor putea fi incluse ulterior in calendarul competitional si o invitatie la offroad in Bucovina pentru pasionatii de enduro si pilotii amatori.

Cursa va fi una tip 3h enduro (traseu circuit cu CP-uri) cu start in bloc, tip Le Mans. Fisa de inscriere si regulamentul particular sunt disponibile pe www.euroski.ro. Inscrierile se trimit la enduroxfest@yahoo.ro

La competitiile de MTB Downhill si 3h Enduro, pot participa rideri de la varsta de 15 ani, numai cu acordul parental (declaratie notariala) si actul de identitate.

Cazare:

Pentru cazarea participantilor se va amenja o zona de campare pentru cei care doresc sa stea cu cortul, iar ceilalti pot dormi la una dintre cabanele si pensiunile din zona.

In cadrul zonei de campare se vor instala toalete ecologice si cosuri de gunoi, pentru evita un eventual impact negativ al evenimentului, asupra mediului inconjurator.Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei