56,39% dintre suceveni s-au prezentat pe 10 Iunie 2012 la urne

Peste jumătate dintre alegătorii suceveni s-au prezentat duminică la urne pentru a-şi alege preşedintele Consiliului Judeţean, primarii, consilierii locali şi judeţeni. Potrivit ultimei raportări a Biroului Electoral Judeţean Suceava, la ora 21:00, atunci când s-au închis secţiile de votare, 56,39% dintre suceveni s-au prezentat la urne.

Dacă la raportarea de la ora 17:00 judeţul Suceava se afla pe locul al şaselea pe ţară din punctul de vedere al prezenţei la vot, la închiderea urnelor Suceava a „căzut” până pe locul al 26-lea. Cu toate acestea, judeţul Suceava a depăşit media la nivel naţional, care a fost de 56,39%. Cei mai conştiincioşi alegători din judeţ au fost cei din mediul rural, 59,89% dintre aceştia prezentându-se la urne pentru a-şi exprima opţiunea electorală. Prezenţa în mediul urban a fost de 53,28%.

De remarcat faptul că la alegerile locale de anul acesta numărul sucevenilor care s-a prezentat la vot a fost mai mare decât cel din urmă cu patru ani. Astfel, dacă în 2008 prezenţa la primul tur de scrutin a fost de 52,49%, anul acesta procentul a fost depăşit cu aproape 4%.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei