A sărit la bătaie la poliţişti şi se „va răcori” aproape doi ani la puşcărie - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

A sărit la bătaie la poliţişti şi se „va răcori” aproape doi ani la puşcărie

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Cârlibaba, va sta la puşcărie un an şi nouă luni după ce în 2011 a lovit un poliţist, l-a ameninţat pe un al doilea şi a distrus parţial maşina de poliţie. Totuşi, chiar şi aşa, se poate spune că Petru Damian Tironiac a scăpat destul de ieftin, condamnarea iniţială pronunţată de Judecătoria Vatra Dornei fiind de doi ani şi nouă luni de închisoare. Judecătorii au mai constatat şi faptul că Tironiac avea o altă condamnare anterioară, de trei luni cu suspendare, la regimul rutier, şi se afla în perioada de încercare, motiv pentru care au revocat suspendarea.

I-a rupt uniforma unui agent al Poliţiei Cârlibaba

Una dintre faptele de ultraj pentru care s-a luat decizia de condamnare a lui Petru Tironiac s-a petrecut după ce agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba au fost sesizaţi de un pădurar că în satul Iedu, în locul numit Găina, se află un grup de persoane care sustrag material lemnos.

La faţa locului a fost găsit Petru Damian Tironiac, care a instigat alte persoane să sustragă în jur de 35 de mc de lemn. Tânărul s-a îndreptat spre unul dintre agenţii din patrulă şi l-a lovit cu ambele mâini în zona pieptului, rupându-i uniforma. Celălalt agent a încercat să-l pulverizeze cu spray lacrimogen, moment în care agresorul s-a îndreptat spre el, încercând să-l lovească. Primul dintre agenţi a scos pistolul şi a tras un foc de armă în plan vertical, moment în care suspectul a luat-o la fugă. Profitând de întuneric, acesta a scăpat de cei doi agenţi. După două ore de scotocire prin pădure, poliţiştii l-au prins pe fugar, aducându-l la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pentru audieri.

A sărit cu picioarele pe maşina poliţiei

Cealaltă faptă care l-a avut în prim-plan pe Petru Damian Tironiac s-a înregistrat cu câteva luni mai devreme. Aflat în stare avansată de ebrietate, tânărul din Cârlibaba a pus mâna pe un cuţit şi a plecat în căutarea agentului care, cu câteva ore înainte, îl oprise în trafic şi îi întocmise dosar penal. Agresorul l-a căutat pe omul legii mai întâi acasă, apoi la postul de poliţie, unde a distrus o uşă, găsindu-l în cele din urmă într-o benzinărie, unde l-a ameninţat, l-a înjurat şi a sărit cu picioarele pe maşina poliţiei.

Agentul agresat îl identificase pe tânăr în timp ce conducea o maşină neînmatriculată, cu plăcuţe false, aparţinând unei alte maşini. De asemenea, el avea permisul de conducere anulat şi era probabil şi băut, fugind şi abandonându-şi maşina după ce agentul l-a tras pe dreapta.


În prima parte a anului trecut, Petru Damian Tironiac a fost condamnat de Judecătoria Vatra Dornei la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins la volanul unei maşini ce nu era înmatriculată în ţară şi a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice. Condamnarea din martie a presupus şi anularea permisului de conducere şi acordarea unui termen de încercare de doi ani şi trei luni.
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii