Percheziţii la Borşa, în căutarea braconierilor care au măcelărit căprioarele de la Cârlibaba

Peste 20 de poliţişti din Suceava au descins ieri în două locaţii din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, în căutarea indivizilor care au comis un adevărat masacru cinegetic în pădurea din Cârlibaba, împuşcând mai multe căprioare.

Poliţiştii i-au căutat pe suspecţii de comiterea faptelor, Gabriel Timiş, în vârstă de 24 de ani, Istrate Timiş, de 49 de ani şi Dumitru Mihali, de 36 de ani, toţi din Borşa, scotocind şi după armele cu care aceştia ar fi împuşcat cinci animale.

Ieri după-amiază, acţiunea încă era în derulare, în zonă aflându-se şase poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi două grupe de intervenţie cu „mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Echipele de căutare nu reuşiseră încă să reţină nici un suspect, surse judiciare precizând că acţiunea de căutare va fi prelungită.

Reamintim că sâmbăta trecută, un angajat al Ocolului Silvic Cârlibaba a auzit mai multe împuşcături şi a sunat la 112, sesizând poliţia că în zonă se află braconieri.

Autorii au reuşit să dispară de la faţa locului înainte de sosirea poliţiei, fugind cu o maşină de teren şi abandonând-o pe a doua, în zona unde tranşaseră animalele împuşcate.

Anchetatorii au identificat la faţa locului cinci cervide tranşate, un mascul şi patru femele. Trei dintre femele erau gestante. Braconierii tranşaseră animalele, umplând cu carne mai multe butoaie din plastic. La faţa locului au fost găsiţi inclusiv puii femelelor, aruncaţi printre alte resturi tranşate.

Pornind de la maşina abandonată şi o poliţă RCA din interiorul acesteia, anchetatorii au stabilit un cerc de suspecţi, ajungându-se la cei trei indivizi amintiţi.


Organele silvice cunosc de ani de zile cazuri de braconieri care măcelăresc animale în zona de munte a judeţului Suceava, aceştia fiind veniţi fie din Borşa – Maramureş, fie din Bistriţa-Năsăud şi acţionând cu maşini de teren, proiectoare şi arme performante.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei