Un autocar a ars în totalitate în Pasul Tihuţa - VIDEO

Un autocar care efectua o cursă România - Germania a luat foc la imediat după ce a intrat în judeţul Bistriţa-Năsăud dinspre Suceava, la mică distanţă de Piatra Fântânele. Flăcările au cupris autocarul în noaptea de marţi spre miercuri în jurul orei 1.20, cel mai probabil în urma unui scurt-circuit la instalaţia electrică. Maşina aparţinea unei firme sucevene de transport şi rula pe DN 17 dinspre Vatra Dornei către Bistriţa.

La vederea flăcărilor, şoferul a intrat imediat pe banda de siguranţă, iar cei aproximativ 80 de pasageri aflaţi la bord au reuşit să coboare. O parte dintre ei s-au repezit la bagaje, dar au salvat de furia flăcărilor doar o mică parte dintre ele. Potrivit poliţiştilor, circulaţia pe şosea nu a fost întreruptă, dar a fost îngreunată preţ de câteva zeci de minunte, perioadă în care traficul s-a desfăşurat doar pe o singură bandă.

Şoferul şi câţiva participanţi la trafic au încercat să domolească flăcările folosind stingătoarele portative, însă fără sorţi de izbândă pentru că acestea au cuprins tapiţeria de pe scaune, alte materiale combustibile şi rezervorul de motorină, care conţinea nu mai puţin de 800 de litri de combustibil. La scurt timp au ajuns şi pompierii Detaşamentului Bistriţa, cu două autospeciale de lucru cu spumă şi apă, care împreună cu doi voluntari ai SVSU Prundu Bârgăului au stins incediul în jurul orei 4.00, dar autocarul a fost distrus aproape în totalitate.

"În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit la un conductor electric defect, autocarul a ars în proporţie de 90%, iar remorca de bagaje pe 50%, şi doar o mică parte din conţinutul acesteia a fost recuperat. Însă şi bagajele recuperate au fost parţial deteriorate. Flăcările s-au propagat cu repeziciune de la bordul autobuzului spre partea din spate, mai ales că în interior existau materiale combustibile, cum ar fi scaunele mijlocului de transport în comun", a declarat dispecerul de serviciu al ISU Bistriţa-Năsăud.

Pasagerii au fost urcaţi în alte două autocare ale aceleiaşi societăţi cu ajutorul cărora şi-au continuat drumul spre ţara de destinaţie. Potrivit ISU, nimeni din cei 84 de călători nu a fost rănit şi bagajele erau asigurate, astfel că cei care le-au pierdut în incendiu vor fi despăgubiţi.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei