UPDATE: Incendiu forestier pe Dealul Barnarel din Vatra Dornei - VEZI FOTOGRAFII

UPDATE Ora 19.40 -  Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava susţin că incendiul s-a extins la aproape 30 de hectare, într-o zonă de exploatare forestieră. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un grătar făcut într-o zonă neamenajată corespunzător.

"Perimetrul este izolat. Intervenim cu 80 de pompieri, jandarmi, militari de la unitatea din Vatra Dornei şi angajaţi ai Direcţiei Silvice, în total, în jur de 400 de persoane. Este greu de spus cât va mai dura intervenţia pentru că focul la vegetaţia de pădure poate reizbucni oricând“, a spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Ora 19.00 - În jur de 400 de persoane intervin în zona Bârnărel, în apropiere de Vatra Dornei, la stingerea unui incendiu.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că incendiul este violent. „Se acţionează cu numeroase forţe, 400 de oameni atât pompieri, cât şi silvicultori“, a spus prefectul citat de Mediafax. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 12.50.

Ora 16:00 - Un puternic incendiu de vegetatie forestiera s-a declansat astazi, 29 aprilie 2012, pe Dealul Barnarel din Vatra Dornei. Mai multe efective de pompieri, jandarmi si lucratori silvici sunt desfasurate la fata locului pentru a incerca sa stinga incendiul care arde intens si la aceasta ora.

Din cate se pare, incendiul ar fi pornit de la un foc lasat nesupravegheat de cativa turisti care faceau drumetii in zona. Vom reveni cu mai multe detalii pe masura ce acestea vor aparea. Va prezentam in continuare cateva fotografii sugestive:















Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei