Cinci căprioare ucise de braconieri la Cârlibaba

Cinci căprioare au fost ucise de către autori necunoscuți însă, dintre care 3 femele gestante. Evenimentele s-au petrecut în cadrul Ocolulului Silvic Cârlibaba. Poliția are deja un cerc de suspecți care au fost dați în urmărire generală.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că, au fost braconate un număr de 5 cervide, respectiv un mascul și 4 femele dintre care 3 erau gestante, faptă comisă pe fondul de vânătoare al O.S. Cârlibaba, prejudiciul urmând a fi stabilit.

La fața locului a fost identificat un autoturism și mai multe butoaie din plastic, cu carne rezultată în urma tranșării animalelor și pe drumul ce face legătura între comuna Cârlibaba și herghelia ,,Lucina’’, un număr de trei tuburi metalice rezultate în urma folosirii pentru comiterea faptei, a armelor de foc.

De asemenea, s-a stabilit că a participant la braconaj şi un alt autoturism de teren condus de T. Gabriel, de 24 ani din orașul Borșa, judeţul Maramureș.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că proprietarul acestui autoturism este T. Istrate, de 49 ani, iar proprietarul autoturismului găsit la faţa locului este M. Dumitru, de 36 ani, ambii din orașul Borșa, judeţul Maramureș.

Autoturismul identificat la faţa locului a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și indisponibilizat în curtea Poliției Municipiului Cîmpulung Moldovenesc.


Din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că cei trei nu sunt deţinători legali de arme/muniţie pentru vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj.



SURSA: NewsMe.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei