Fir de contact CFR, de 27.000 de volţi, lăsat fără contragreutăţi de hoţii de fier

Trei indivizi au fost prinşi de poliţie în timp ce transportau cu o maşină contragreutăţile unor fire de contact CFR de la linia electrică de înaltă tensiune, contragreutăţi pe care le furaseră din zona staţiei Iacobeni. Un astfel de furt înseamnă punerea în real pericol a siguranţei feroviare, fără contragreutăţi firele de înaltă tensiune, prin care trec 27.000 de volţi, riscând să se prăbuşească la trecerea unui tren.

În cursul zilei de vineri, o patrulă de poliţiştii, aflată în control pe raza comunei Iacobeni, a observat un autoturism Dacia Logan care se deplasa cu greutate, fiind lăsat în partea din spate. În maşină se aflau trei indivizi, în interior fiind identificate 12 bucăţi de fier brut, fiecare de câte aproximativ 20 de kilograme.

Poliţiştii au ridicat bucăţile de fier, totalizând peste 240 de kilograme, ancheta continuând la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Iniţial, indivizii au susţinut că au găsit fierul abandonat pe malul râului Bistriţa, variantă care însă era doar o încercare a acestora de a scăpat mai ieftin din această poveste. Bucăţile de fier aveau imprimată sigla CFR, iar după sesizarea personalului de la căile ferate s-a stabilit şi de unde s-a produs furtul.

Hoţii au ales două linii mai puţin folosite

Pe tronsonul Iacobeni – Vatra Dornei, în apropiere de Gara din Iacobeni, două linii de contact CFR erau detensionate. De pe doi stâlpi CFR hoţii furaseră zece, respectiv 12 contragreutăţi.

Din ancheta ulterioară, care a fost preluată de lucrătorii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, rezultă că hoţii au furat contragreutăţile de la liniile 3 şi 4, două linii de rezervă sau manevră, aşadar nu cele pe care circulă de regulă trenurile. S-a mai stabilit că hoţii nu au furat toate contragreutăţile de pe stâlpi.


Autoturismul Dacia Logan era condus de un anume Claudiu Leşanu, în vârstă de 24 de ani, din Dorna Arini, care, cred anchetatorii, avea doar rolul de transportator al mărfii. Ceilalţi doi indivizi din maşină sunt Gabriel Cionca, de 33 de ani, respectiv Ioan Cionca, de 22 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cei care, rezultă din anchetă, ar fi autorii efectivi ai faptei de furt.

Cei trei suspecţi s-au ales cu dosare penale, prejudiciul fiind estimat la 990 de lei.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei