Vatra Dornei, alaturi de alte 40 de orase, sarbatoreste maine EARTH HOUR, cel mai mare eveniment dedicat mediului inconjurator - VIDEO

41 de oraşe din România sărbătoresc mâine Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF- România, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc intens pentru seara de 31 martie. În toate cele 41 de oraşe, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor.

Orașele Oficiale Earth Hour 2012 sunt: Bistrița, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Baile Tusnad, Calafat, Cluj, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Oradea, Panciu, Roșiorii de Vede, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda, Vaslui.

Clădiri cufundate în întuneric, spectacole la lumina lumânării, observaţii de corpuri cereşti sau concerte unplugged susţinute de artişti locali sau de coruri de copii, marşuri simbolice şi ateliere interactive- în felul acesta au ales oraşele din România să celebreze Earth Hour 2012.

Bistrița - Capitala Earth Hour 2012, va stinge luminile în tot orașul timp de o oră, bistrițenii fiind invitați pe Strada Pietonală Liviu Rebreanu, pentru a lua parte la o serie de evenimente speciale, derulate de-a lungul întregii zile. Începând cu orele 16:00, un panou special, tapetat cu diverse angajamente legate de protecţia mediului, va sta la dispoziția bistrițenilor pentru a-şi face fotografii, comunicând astfel propriul angajament. La ora 20:00, pe Strada Pietonală Liviu Rebreanu se va da startul marșului ciclist Bistrița 60+. Fiecare participant va fi invitat să-şi calculeze amprenta de CO2 si va monitoriza timp de un an nivelul amprentei personale de CO2.. Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Creţu și d-nul Magor Csibi, director WWF, își vor lua propriile angajamente.

Tot la ora 20:00, Primăria Bistrița și WWF-România invită bistrițenii la evenimentul „Mai mult decât o oră pentru planetă”, din program făcând parte momente artistice, acrobații cu flăcări, dar și un moment emoționant, în care 1000 de copii vor aprinde lampioane confecționate manual, chiar de ei. Alte câteva zeci de lampioane vor fi lansate în aer. Invitații speciali sunt Milena Paraschiv și Radu Popescu, care se numără printre câștigătorii din România ai competiției Rio+20 Global Youth Music Contest.

În București vor stinge luminile, în mod simbolic: Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Opera Națională, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională, British Council, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cultural Român, Muzeul Antipa, dar și sedii de companii precum: Hotelul Intercontinental, Hotelul Pullman și compania Cosmote. Mai multe hoteluri, cafenele și restaurante își invită clienții să petreacă o seara la lumina lumânărilor.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiata şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 5200 de oraşe din 135 de ţări, a demonstrat că 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.




Mai multe detalii despre campanie puteţi citi pe site-ul oficial Earth Hour România: www.ora-pamantului.ro.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi pagina www.earthhour.org.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei