Salvamontiştii dorneni au dus ajutoare cu snowmobilul în Vrancea

Misiune mai puţin obişnuită pentru salvamontiştii dorneni, care au dus ajutoare în judeţul Vrancea, în locuri unde zăpada a făcut imposibil accesul auto timp de mai multe zile. În urma unei campanii iniţiată de Primăria Vatra Dornei s-au strâns 3 tone de alimente şi medicamente, ajutoare care au fost trimise spre sinistraţii afectaţi de ninsorile abundente din luna februarie.

La iniţiativa formaţiei Salvamont Vatra Dornei, a Catedralei Sfânta Treime si a Capelei Spitalului Municipal din Vatra Dornei s-a hotărât ca un prim transport de 1,5 t să fie direcţionat către o localitate sau comunitate unde nu a reuşit să ajungă nici o organizaţie umanitară. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Prefecturii Vrancea s-au ales două mănăstiri din judeţ: Vărzăreşti şi Dălhăuţi. Dacă spre Mănăstirea Dălhăuţi accesul s-a realizat pe cale auto după ce drumarii au făcut „pârtie” chiar în dimineaţa în care maşinile cu ajutoare intrau în Focşani, în cazul celeilalte mănăstiri lucrurile au stat cu totul altfel.

„Am mers direct către mănăstirea Vărzăreşti, dar accesul auto a fost posibil doar până la ieşirea din sat, restul de 6 km fiind făcuţi cu snowmobilul şi schiurile de tură. Chiar dacă drumul şerpuia printr-o pădure de foioase, cantitatea masivă de zăpadă a blocat accesul unor muncitori forestieri ce au încercat să ajungă cu un TAF până la mănăstire. Chiar şi snowmobilul, la prima încercare s-a înfundat până aproape la parbriz în zăpada ce depăşea un metru. După aproximativ 5 ore de lucru am reuşit transportarea celor 500 kg de alimente către mănăstire”, a explicat Petrică Ariciuc, şeful Salvamont Vatra Dornei şi unul dintre participanţi la această acţiune umanitară.


Cantitatea cea mai mare de ajutoare a ajuns la Mănăstirea Dălhăuţi, microbuzul cu alimentele ajungând în condiţii optime şi fiind distribuit şi către alte două schituri din zonă.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei