Proiecte de aproape 50 de milioane de euro, aprobate pentru judeţul Suceava

Judeţul Suceava va primi în perioada următoare finanţări de aproape 50 de milioane de euro din fonduri europene, pentru punerea în practică a unor proiecte locale, a anunţat vineri preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Flutur a menţionat că opt localităţi sucevene vor primi câte un milion de euro fiecare, din Fondul de Mediu, pentru construirea de staţii de epurare şi reţele de apă şi canalizare. Este vorba de localităţile Moara, Salcea, Adâncata, Şcheia, Liteni, Iacobeni, Şaru Dornei şi Poieni Solca. Potrivit lui Flutur, contractele de finanţare vor fi semnate miercurea viitoare la Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a adăugat că alte 29 de localităţi sucevene vor primi 38 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din 2010.

„Este urmarea demersului pe care l-am făcut eu la comisarul european pe agricultură pentru toate localităţile afectate de inundaţii. Primim aproape un milion de euro pe localitate pentru modernizarea a peste 160 de kilometri de drumuri, fonduri europene pe măsura 322 B”, a declarat Flutur, care a subliniat că fondurile vor ajunge la Suceava săptămâna viitoare.


Vor primi bani localităţile Moara, Adâncata, Drăguşeni, Bălăceana, Udeşti, Vereşti, Pojorîta, Crucea, Pîrteşti, Dărmăneşti, Stulpicani, Frătăuţii Noi, Slatina, Zvoriştea, Ostra, Hordniceni, Fîntînele, Comăneşti, Horodnic de Jos, Ciocăneşti, Suceviţa, Grăniceşti, Iaslovăţ, Şaru Dornei, Botoşana, Grămeşti, Satu Mare, Todireşti şi Frumosu.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei