Catalin Nechifor, presedintele PSD Suceava, propune dezvoltarea unui domeniu schiabil în Călimani

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a prezentat luni în cadrul unei conferinţe de presă, două dintre obiectivele sale pentru dezvoltarea turismului în judeţ. Nechifor, care candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a spus că dezvoltarea turismului ar fi posibilă prin promovarea unei investiţii de tip greenfield (investiţie pornită de la zero) pentru dezvoltarea unui domeniu schiabil, fie în masivul Călimani, fie în zona Vatra Dornei – Rodna.

„La Mălini, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc există câteva pârtii, câţiva kilometri de pârtie, însă foarte puţini, iar zăpada este doar câteva luni pe an. Mai mult, costurile de întreţinere sunt foarte mari. De ce să nu facem un domeniu important de la zero, într-o zonă în care are condiţii, şi în Călimani şi în zona Vatra Dornei spre Rodna, acolo unde există zăpadă suficientă 4 – 5 luni pe an. Şi acolo trebuie făcut un astfel de angajament politic şi administrativ”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a arătat că pentru realizarea acestui proiect, statul, prin Consiliul Judeţean şi primării ar putea să promoveze un proiect european pentru atragerea de fonduri în vederea asigurării infrastructurii de drumuri, a instalaţiilor pentru transport cablu, iar restul investiţiilor s-ar putea realiza prin parteneriat-public privat, cu firme interesate să investească într-o staţiune precum cele din Austria, sau mai nou din Ucraina.

„Un alt element din strategia noastră pentru dezvoltarea turismului presupune promovarea de parteneriate public – private pentru dezvoltarea de facilităţi turistice suplimentare”, a spus liderul PSD Suceava.


El a mai spus că primăriile din zonele turistice din judeţ pot promova proiecte europene şi pot să atragă investitori pentru crearea unor noi facilităţi turistice. „Avem pensiuni, hoteluri, restaurante, obiective turistice, însă nu avem foarte multe elemente în care turistul să vină să cheltuiască mai mulţi bani decât cheltuieşte în momentul de faţă”, a mai declarat Cătălin Nechifor.



( Hide )
  1. A inceput campania electorala. Asta nici nu stie bine unde sunt muntii Calimani, si deja facejavascript:; domeniu schiabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei