Prefectul a dispus monitorizarea cursurilor râurilor Bistriţa şi Dorna

0
Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a anunţat în cursul zilei de miercuri că specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava vor monitoriza cursurile râurilor Bistriţa şi Dorna.

Popescu a precizat că a dispus celor două instituţii să verifice zilnic stratul de gheaţă, astfel încât, în situaţia creşterii temperaturilor, să se poată interveni rapid pentru dislocarea podurilor de gheaţă.

Sorin Popescu a spus că echipele ISU şi SGA Suceava monitorizează râul Bistriţa şi afluenţii săi de la Cârlibaba şi până în aval de localitatea Broşteni, dar şi râul Dorna, de la Vatra Dornei şi până în localitatea Poiana Stampei.


„Echipele celor două instituţii vor verifica în permanenţă cursurile celor două râuri, pentru a reuşi să prevenim eventualele inundaţii care ar putea să apară în urma topirii bruşte a zăpezii de pe versanţi sau de formarea zăpoarelor”, a completat Sorin Popescu. De precizat că pe râul Bistriţa grosimea stratului de gheaţă variază de la 35 la 70 de centimetri, în timp ce pe râul Dorna gheaţa are o grosime de 30 – 40 de centimetri.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei