La Vatra Dornei au început Serbările Zăpezii 2012

Dornenii şi turiştii care ajung zona Dornelor sunt invitaţi şi anul acesta să participe în fiecare weekend, până pe 12 februarie, la Serbările Zăpezii din staţiunea Vatra Dornei. Pentru ca distracţia să fie asigurată, ei vor avea parte de muzică pentru toate gusturile, de la muzică uşoară, la muzică rock şi populară, dar şi foarte multe concursuri specifice iernii.

Primul weekend a atras mii de spectatori şi iubitori ai sporturilor de iarnă

Startul distracţiei a fost dat vineri, 27 ianuarie, la ora 19,00 când au urcat pe scenă cei doi membri ai trupei sucevene Intensiv. După prima piesă introductivă, publicul a fost invitat mai aproape de scenă, pentru ca, mai apoi, melodiile de club printre care s-au numărat “Until the sun will rise”, “Love” sau “Amintirea noastră”, să încălzească atmosfera. După trupa Intensiv, pe scenă a urcat un alt sucevean, Dj Savy, care a oferit o oră de muzică de progressive trance, tech trance, uplifting trance.

„Muzică din suflet” cu Odyssey

Spectacolul de sâmbătă a fost deschis, la fel ca şi cel de vineri, de sucevenii de la Intensiv, după care pe scenă a urcat una din cele mai cunoscute trupe din Suceava, dacă nu chiar cea mai cunoscută, Odyssey, care a prezentat un spectacol cu “muzică din suflet”, piesele folk - rock încântând publicul prezent. Formaţia Odyssey a luat fiinţă în 1996, la iniţiativa lui Cristian Rangu şi a lui Laurenţiu Paicu, cu ocazia participării la festivalul de muzică folk “Chitara de Argint” de la Reghin, de atunci, grupul trecând prin mai multe schimbări de componenţă şi stil.

Cristi Rangu - voce, chitară, Relu Calcea – chitară, Ciprian Bârsă – bass şi Lucian Andraşcu – tobe au reuşit să creeze o atmosferă incendiară în rândul iubitorilor de rock. Publicul a fredonat mai toate piesele cântate, fie că au fost melodiile proprii ale trupei, de pe albumele „Piatra de hotar” şi “Povestitorul” sau au fost preluări de la formaţii româneşti şi străine. Melodiile lansate în anii ‘70 – ‘80 de Phoenix au avut un real succes, publicul aplaudând încă de la prima notă muzicală auzită.

DJ Rynno şi Sylvia au încălzit atmosfera

DJ Rynno şi Sylvia sunt deja cunoscuţi dornenilor pentru show-ul incendiar de la Serbările Zăpezii de acum doi ani, astfel că doar simplul anunţ al prezentatorului Doru Bighiu privind urcarea celor doi pe scenă a stârnit aplauze îndelungate.

Sylvia a cântat sâmbătă seara, la Vatra Dornei, alături de Dj Rynno şi de cele două dansatoare, Didi şi Coco, hituri mai noi sau piese mai vechi, remixate, cum ar fi "Feel", "Save Me", "Fantasy Of Love", „Feel In Love” sau mai noul “Work it“ alături de piese inspirate din repertoriul popular şi una din cel ţigănesc. Cei doi artişti au dedicat melodiile interpretate tuturor celor prezenţi la Vatra Dornei. Au fost şi piese dedicate pentru ţuica fiartă şi pentru vinul fiert care se găseau din belşug la intrarea în Parcul staţiunii dinspre pârtie, dar şi pentru solistul dornean Michael Star.

O revenire după trei ani

După DJ Rynno şi Sylvia, pe scenă au urcat membrii trupei Impact. Impact a luat fiinţă în anul 1998, fiind formată din Rareş Timiş şi Cristina Haios. De-a lungul timpului, cei doi au încercat să surprindă prin muzică, prezenţă şi spontaneitate, ţinând pasul cu modelele internaţionale şi adaptându-se întotdeauna la noi schimbări şi provocări. După trei ani de pauză, trupa Impact a revenit oficial în industria muzicală tot într-o formulă de doi: Cristina şi Mayer.

Pe lângă melodiile proprii de pe albumul "Back To Music", album care a marcat revenirea formaţiei în zona muzicii de club, trupa Impact a cântat şi câteva cover-uri din repertoriul internaţional. Pentru a înfrunta gerul, Mayer le-a spus spectatorilor că „Impact este soarele şi îi va încălzi în această seară”, motiv pentru care Cristina, Mayer şi cele două dansatoare şi-au pus ochelari de soare. Cei doi au interpretat piese în limba română şi în limba engleză, piese cum ar fi "Love or I die”, “Today”, “Like A Child” sau “Believer” , încălzind la propriu publicul dornic de dans, peste 4.000 de spectatori cântând împreună cu artiştii.

Concursuri cu premii

Tot în cadrul spectacolului de sâmbătă seara au fost premiaţi cei mai buni schiori de la concursurile organizate sâmbătă pe pârtia „Veveriţa”. Concursurile de schi s-au desfăşurat pe diferite categorii de vârstă, gradul de dificultate crescând direct proporţional cu vârsta. Au fost premiaţi 30 de schiori, ocupanţii locului I primind 60 de lei, cei ai locului II, 40 de lei, iar cei de pe locul III, 20 de lei. Au fost acordate şi două premii speciale pentru cei mai mici schiori, Petra Grigoraş la fete şi George Forfotă la băieţi, dar şi premii de consolare constând în cartele telefonice.

Un alt concurs care a avut „priză” la public a fost cel „de cântat”. Copii talentaţi din Vatra Dornei, dar şi din alte localităţi din judeţ sau din ţară au urcat pe scenă pentru a interpreta melodii populare, disco sau hause, cei mai buni fiind răsplătiţi cu premii în bani sau consolaţi, cu cartele pentru telefonul mobil.
Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

O zi dedicată folclorului

Duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 15,00 pe scena de la baza pârtiei Parc au evoluat Ansamblul „Cetina Călimaniului” Şaru Dornei, Ansamblul Folcloric “Dorna Dorului”, Adriana Bucevschi, şi Nicoleta Hafiuc.


Evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei prin Proiectul „Promovarea produsului turistic în Ţara Dornelor” finanţat prin Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, va continua până pe 12 februarie, capetele de afiş pentru al doilea weekend fiind DJ Savy, Datina, Taxi, trupa Elle, Balada din Bistriţa şi Pamfil Roată. În al treilea weekend, pe scena din Vatra Dornei vor urca, alături de CRBL, Rekord şi Crush & Alexandra Ungureanu.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei