Cisternă cu vin, răsturnată în Pasul Tihuţa - FOTO

0
O autocisternă care transporta vin s-a răsturnat miercuri, în jurul orei 18.30, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, la intersecţia cu drumul ce duce spre Dornişoara.


Şoferul autospecialei, un oltean de 31 de ani din Craiova, tată a cinci copii minori, venea de la Iaşi şi avea două din tancurile cisternei încărcate cu 24.000 de litri de vin pe care trebuia să-l transporte la o firmă din Germania. Nu a mai ajuns însă la destinaţie, deoarece s-a răsturnat pe marginea drumului.

Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud prezenţi la faţa locului, accidentul s-a petrecut pe fondul neatenţiei şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă, pe acostamentul căruia şoferul a ajuns cu maşina şi a tras brusc de volan pentru a reveni pe partea carosabilă; în acel moment, lichidul din tancuri a intrat în balans, iar cisterna s-a răsturnat.

Un echipajul de terapie mobilă intensivă al SMURD Bistriţa i-a acordat ajutorul medical de urgenţă şoferului, care s-a ales cu un traumatism cranian minor, contuzii şi escoriaţii la mâna stângă. După ce a fost examinat de medici, şoferul a refuzat să fie transportat la spital.

În urma accidentului, capacul unuia din rezervoarele cisternei s-a fisurat, dar piererile din înărcătură au fost minore, luându-se măsuri de recuperare. Traficul rutier nu a fost blocat, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional de poliţiştii rutieri. Se aştepta o macara de mare tonaj pentru a repune mastodontul pe şosea.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei