148 de mineri disponibilizaţi de la Minbucovina sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit plăţile compensatorii

0
Aproape 150 de mineri care au fost disponibilizaţi în cursul anului 2009 de la SC Minbucovina SA Vatra Dornei fac apel la autorităţile judeţene pentru a-i sprijini să-şi primească salariile compensatorii promise la concediere.

148 de mineri concediaţi de la Minbucovina au trimis o scrisoare Prefecturii Suceava prin care sesizează faptul că au fost disponibilizaţi în anul 2009 şi că nici în momentul de faţă nu şi-au primit plăţile compensatorii, în sumă de 2,68 milioane de lei.

În scrisoarea respectivă, salariaţii disponibilizaţi de la Minbucovina invită autorităţile judeţene, precum şi alţi factori de decizie la şedinţa Adunării Generale a acestora pentru găsirea unei soluţii prin care să-şi obţină drepturile băneşti la care au dreptul. „Menţionăm că această societate refuză să achite această sumă salariaţilor disponibilizaţi, noi fiind singura societate minieră din ţară care nu am recuperat creanţele”, se arată în scrisoarea celor 148 de foşti salariaţi ai Minbucovina.

În scrisoare se mai precizează că firma a vândut până în prezent bunuri în valoare de 15 milioane de lei. Foştii salariaţi ai societăţii miniere din Vatra Dornei ameninţă că, dacă nu li va rezolva această problemă, vor declanşa proteste.
Scrisoarea a mai fost trimisă Consiliului Judeţean Suceava, deputatului PD-L Dumitru Pardău, lichidatorului firmei Minbucovina, Corneliu Mititelu, precum şi primăriilor din Vatra Dornei şi Iacobeni.

Contactat telefonic, directorul SAC Minbucovina Vatra Dornei, Gheorghe Iordache, a dat asigurări că cei 148 de foşti salariaţi îşi vor primi banii. Iordache a explicat că, în anul 2008, SC Minbucovina SA a intrat în procedură simplă de insolvenţă, după care, împreună cu lichidatorul judiciar, s-a stabilit că angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii. El a mai spus că atunci când s-a constituit masa credală, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală avea 91% din creanţe.


„Muncitorii îşi vor primi banii, însă după ce îşi vor recupera banii cei de la ANAF, AVAS şi băncile. Salariaţii sunt pe locul patru la masa credală”, a spus directorul Minbucovina, care a adăugat că de această problemă se ocupă lichidatorul judiciar.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei