Zona Dornelor va avea un prim abator pentru sacrificarea animalelor

0
Un prim abator de sacrificare a animalelor va fi deschis în perioada imediat următoare în Vatra Dornei, crescătorii din zonă urmând a scăpa astfel de corvada de a bate drumul până la Gura Humorului sau Suceava, unde se află cele mai apropiate unităţi de acest gen.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la nou-înfiinţatul abator, remarcând investiţia la standarde europene care îi aparţine lui Ioan Baciu Ţăran, cel mai cunoscut nume atunci când vine vorba de produsul tradiţional din Bucovina.

„În trecut am cerut de la UE o derogare, să se permită înfiinţarea de unităţi de sacrificare mai mici, pentru cei aflaţi în zonele izolate. Datorită acestui ordin, acestei derogări obţinute de la Comisia Europeană, văd că la Vatra Dornei apare un prim abator. E o surpriză pentru mine, un abator modern şi vreau să-l felicit pe domnul Baciu pentru această iniţiativă. Faptul că la Vatra Dornei vom avea acest punct de sacrificare reprezintă un balon de oxigen pentru toţi crescătorii din zona Dornelor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.


Nevoiţi să bată zeci de kilometri, ori chiar peste o sută, până la un prim abator, crescătorii de animale din zona Dornelor au avut parte, în ultimii ani, de un imens handicap. Efectele negative ale lipsei unui abator s-au văzut imediat: numărul de efective de animale a scăzut, în timp ce samsarii care făceau comerţ cu animale au înflorit.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei