Ziua Muntelui la Vatra Dornei, cu acţiuni de ecologizare, întreceri sportive şi expoziţii de animale

0


Toţi iubitorii de natură sunt invitaţi să participe, în weekend, pe 1 şi 2 octombrie, la Ziua Muntelui – Ziua Apelor Curate, eveniment care se va concentra la Casa Muntelui din municipiul Vatra Dornei.

În organizarea Consiliului Judeţean Suceava, a Colegiului Medicilor Veterinari Suceava şi a nou-înfiinţatului Club „Eco Dorna”, Ziua Muntelui îşi propune mai întâi de toate să însemne ecologizarea râului Bistriţa şi a afluenţilor săi.

În aceste condiţii, sâmbătă, de la ora 8 dimineaţa şi până la 19.00, echipe de voluntari vor colecta deşeuri şi resturi menajere de pe malurilor Bistriţei şi ale afluenţilor săi, acţiunea urmând a se desfăşura concomitent în Cârlibaba, Ciocăneşti, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Coşna, Poiana Stampei, Dorna Arini, Şaru Dornei, Panaci, Crucea şi Broşteni.

„Este o acţiune de ecologizare în masă în care sunt implicaţi voluntari şi reprezentanţi ai primăriilor, lista participanţilor fiind în continuare deschisă. Gunoaiele vor fi selectate în saci şi, în funcţie de cantităţile strânse, primele trei echipe vor fi premiate. Dorim ca Bistriţa să devină cel mai curat râu din România, deoarece condiţii naturale sunt, totul depinde numai de noi”, ne-a declarat doctorul Petrea Dulgheru, preşedintele clubului „Eco-Dorna”.

Clubul a mai organizat până acum acţiuni de curăţare a râului Bistriţa, de asemenea la Iezerul Bistriţei efectuându-se şi o acţiune de populare cu păstrăv.

Tot sâmbătă, la Casa Muntelui Vatra Dornei se va desfăşura şi Cupa ecologiştilor la păstrăv, etapa de selecţie.

Întrecere de ciclism, demonstraţii hipice, expoziţii de animale şi produse cu vânzare

Duminică, în a doua zi a manifestării, urmează o serie de întreceri sportive şi expoziţii care au toate şansele să atragă un public numeros.

Dimineaţă, la 10.30, se va organiza Cupa ecologiştilor la ciclism, pe o distanţă de 22 de kilometri, pe traseul Ciocăneşti (Oiţa) - Casa Muntelui Vatra Dornei. De la 11.30 se va organiza finala Cupei ecologiştilor la păstrăv, în timp ce la ora 12.00 va debuta o expoziţie cu vânzare de animale. La Casa Muntelui, vizitatorii vor putea vedea bovine, ovine, cabaline şi câini din cele mai felurite rase. Un exemplu este rasa de vaci Charolaise, o rasă de carne ce a început să fie crescută cu succes şi în judeţul nostru.

Programul de duminică al manifestării mai cuprinde o cursă de river rafting pe râul Bistriţa, demonstraţii hipice (ora 13.00, Casa Muntelui), spectacole folclorice, expoziţii cu vânzare de produse agroalimentare, legume-fructe, furaje animale, utilaje agricole şi forestiere (firma Stihl), demonstraţii tăieri lemne. Organizatorii mai anunţă şi alte surprize, una dintre acestea fiind legată de curse de porumbei şi de avioane, aspect care depinde de cum va fi vremea.

Persoanele interesate să participe la acţiunea de ecologizare ori la una dintre competiţiile sportive sunt invitate să contacteze organizatorii la numerele de telefon 0722.888.696, 0731.133.399 sau 0744.204.240 ori să se prezinte direct la Casa Muntelui.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei