Încă un poliţist trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan

0
Un agent-şef din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a fost trimis în judecată, zilele trecute, fiind acuzat că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier.

Cazul este făcut public la câteva zile după ce un alt poliţist, de data aceasta din cadrul structurii de poliţie de la Transporturi Feroviare, a fost dat pe mâna judecătorilor tot pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice, deşi omul legii era în stare de ebrietate.

Săptămâna aceasta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a poliţistului Marius Florin Ungurean (38 de ani), acuzat că pe data de 7 februarie a.c., în jurul orei 19:30, s-a urcat la volanul unui Fiat Doblo şi pe strada Argestru din Vatra Dornei a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit violent cu maşina de doi arbori aflaţi în afara părţii carosabile.

Autoturismul a fost distrus aproape în totalitate, iar poliţistul rănit grav.

La spital, agentului-şef Ungurean i s-au recoltat probe de sânge, rezultatul acestora indicând o alcoolemie de 1,70 la prima probă (luată la spitalul din Dorna, la ora 20:15), respectiv 1,45 la cea de-a doua (recoltată la Spitalul Judeţean Suceava, la ora 22:15).

Ulterior, pe parcursul urmăririi penale, poliţistul a recunoscut că în ziua respectivă a consumat băuturi alcoolice, la aniversarea zilei de naştere a unui coleg.


Agentul-şef a declarat că nu îşi aminteşte împrejurările în care a părăsit localul în care a avut loc petrecerea respectivă şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

Pentru că între cele două recoltări de sânge a trecut mai mult de o oră, aşa cum prevede legislaţia, s-a impus efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul retroactiv al alcoolemiei, rezultatul fiind o alcoolemie teoretică între 1,75 -1,85 la mie.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei