Sărbătoarea Comunei Poiana Stampei şi Festivalul “Flori de pe Dorna”

0
În perioada 29-31 iulie 2011, la Poiana Stampei va avea loc ediţia a XII-a a Sărbătorii Comunei Poiana Stampei şi cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional „Flori de pe Dorna”.

Mâine, va avea loc primirea şi cazarea turiştilor şi invitaţilor şi jurizarea celor mai frumoase grădini şi gospodării din comună.

Deschiderea oficială a Festivalului Naţional „Flori de pe Dorna” va avea loc sâmbătă, 30 iulie, în parcul din apropierea Casei Muzeu. Pe lângă activităţile deja cunoscute, cum ar fi crearea unui covor din flori naturale sau aruncarea de către copii a coroniţelor de flori pe râul Dorna, începând cu ora 10, vor avea loc concursuri sportive (atletism, cicloturism, volei, fotbal). La ora 11, va fi vernisată o expoziţie gastronomică şi se va da startul concursului de gătit în aer liber (miel jintuit, balmoş), concurs care se va desfăşura la o stână turistică amenajată aproape de centrul comunei.

La ora 12, în sala de festivităţi a primăriei va avea loc simpozionul cu tema “Identificarea şi valorificarea patrimoniului local”, la care participă reprezentanţi ai primăriei şi Consiliului Local, ai ANTREC România, agenţi economici din Bazinul Dornelor, oameni de cultură care îşi au rădăcinile în această comună.

Amatorii de river rafting sunt aşteptaţi la ora 15, la râul Dorna (pe drumul ce duce spre Dornişoara), pentru câteva ore de senzaţii tari, ambarcaţiunile fiind puse la dispoziţie de organizatori. De la ora 20, în parcul Primăriei va avea loc un spectacol de muzică uşoară, invitată fiind Raluca Bobe.

Paradă militară, parada portului popular, a călăreţilor şi a căruţelor

Manifestările de duminică, 31 iulie, încep cu slujba religioasă oficiată la biserica din Poiana Stampei de preoţii din comună, cu participarea măicuţelor de la Mănăstirea Piatra Fântânele. La ora 12, în centrul comunei va avea loc o paradă militară, urmată de parada portului popular, parada călăreţilor şi a căruţelor.

La ora 12.30 este programată o slujbă religioasă la monumentul eroilor, în cadrul căreia vor fi cinstiţi eroii locali care s-au jertfit pentru apărarea ţării. Tot în cadru festiv, cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie le vor fi înmânate “Diplomele de Fidelitate”. Începând cu ora 14, pe scena din apropierea Casei Muzeu va avea loc un spectacol folcloric, în cadrul căruia îşi dau concursul Grupul vocal “Flori de pe Dorna”, ansamblurile folclorice „Poieniţa” – Poiana Stampei, „Plaiuri Someşene” din Feldru, judeţul Bistriţa-Năsăud, „Plaiurile Bârgăului” din Prundul Bârgăului, “Cetina Călimanilor” din Neagra Şarului, Ansamblul “Perla” din Cernăuţi, Ucraina, Ansamblul “Jastrowiacy” din Jastrowie, Polonia, soliştii vocali Ilioara Ştefănel, Suzana şi Daciana Vlad (Maramureş), Raluca Dobre (Brăila), Iustina Irimia (Botoşani). Invitat special al serii de duminică este solistul Călin Brăteanu.


De la ora 21, tineri şi bătrâni sunt aşteptaţi să se prindă în Hora Satului, care va avea loc în jurul focului de tabără.

Organizatorii manifestărilor din acest an sunt Primăria şi Consiliul Local Poiana Stampei, ANTREC Bucovina, Asociaţia “Vechea Bucovină” şi Asociaţia “Roua Cerului”.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei