Incendiere în stil mafiot din răzbunare pe rivalul în dragoste

0
Un tânăr din comuna Iacobeni i-a incendiat maşina unui consătean, provocând un incendiu de mari proporţii, care a distrus în totalitate autoturismul şi s-a extins şi la patru magazii de lemne din apropierea vehiculului. Ancheta preliminară a poliţiei arată că a fost vorba de o răzbunare izbucnită într-un mai vechi conflict între cei doi, conflict plecat de la o femeie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, poliţiştii din comuna Iacobeni au fost anunţaţi că în spatele unui bloc din localitate a fost distrusă şi mai apoi incendiată o maşină. Alerta a fost dată chiar de proprietarul maşinii, Bogdan Moroşan, la faţa locului fiind chemaţi de urgenţă pompierii de la Detaşamentul Vatra Dornei.

La sosirea pompierilor focul era deja puternic extins, cuprinzând mai multe magazii de lemne din apropiere. Din maşina VW Vento a lui Bogdan Moroşan nu a mai rămas practic nimic, în timp ce patru magazii de lemne aparţinând unor locatari ai blocului au fost grav afectate, cu tot cu bunurile din interior. Prin intervenţia lor, pompierii au stopat focul înainte de a cuprinde şi celelalte şapte magazii de lemne aflate în aceeaşi zonă. De asemenea, la un moment dat, flăcările ameninţau să deterioreze şi pereţii blocului din zonă.

Concluzia pompierilor este clară. Focul a izbucnit violent pe fondul folosirii unei flăcări deschise îndreptate spre maşină, probabil şi cu ajutorul unui material combustibil.

Rivalităţi în dragoste cu pagube de 20.000 de lei

Victima era convinsă că autorul incendiului este consăteanul Nicolaie Nichituş, zis „Nucu”, în vârstă de 25 de ani. La faţa locului au ajuns poliţiştii de la Postul comunal Iacobeni, dar şi colegi de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, fiind demarată imediat o anchetă. Pe parcursul zilei de ieri oamenii legii au audiat martori, precum şi pe cei doi, iar concluzia preliminară este că într-adevăr „Nucu” a provocat intenţionat incendiul.

De altfel, cei doi erau de mai multă vreme în atenţia poliţiei locale. Tânărul suspect principal în acest caz de incendiere are o relaţie cu fosta soţie a victimei, cei doi fiind practic rivali în dragoste. Animozităţile dintre cei doi erau cunoscute, fără însă a se mai ajunge la fapte grave, precum cea din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal suspectului pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere, ancheta continuând pentru a se stabili împrejurările exacte ale comiterii faptei.


Din câte se pare, în momentul incendierii, proprietarul maşinii se afla chiar la locuinţa fostei soţii.

„Autoturismul a fost distrus în totalitate, iar cele patru magazii în proporţie de peste 50%, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 20.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei