Vulpe turbată, împuşcată în curtea unei familii din Dorna Arini

O vulpe turbată a fost împuşcată de un vânător autorizat în curtea unei gospodării din comuna Dorna Arini, sanitar-veterinarii apelând la această variantă după ce s-a constatat că animalul are un comportament specific unui animal cu rabie.

După cum informează Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, în ultima săptămâna vulpea a dat zilnic târcoale gospodăriei lui Ioan Olaru, atacând găinile în ciuda faptului că în preajmă se afla proprietarul sau soţia acestuia.

„Atunci când un animal sălbatic are un astfel de comportament, apropiindu-se de gospodării şi de oameni în plină zi, este aproape cert că are rabie. La prima vedere par nepericuloase, însă animalele turbate pot ataca în orice moment şi muşca inclusiv oameni”, a avertizat Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava.


El a arătat că imediat ce a fost sesizat de această situaţie a contactat un paznic de vânătoare, ieri dimineaţă acesta împuşcând vulpea, în spatele casei familiei Olaru. Cadavrul a fost adus la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare, în câteva ore venind şi confirmarea că vulpea era turbată.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei