Tânăra referent agricol la Primăria Cârlibaba, cercetată pentru omor calificat

Procurorii criminalişti care anchetează cazul angajatei primăriei din Cârlibaba acuzate că şi-a ucis bebeluşul, la scurt timp după ce l-a născut într-un WC public de pe raza localităţii de domiciliu, au decis schimbarea încadrării juridice din pruncucidere în omor calificat.

Anchetatorii aşteaptă de la Iaşi şi rezultatul expertizei psihiatrice la care a fost supusă Elena Simona Precop, în vârstă de 28 de ani. Dacă se va stabili că tânăra a comis fapta cu premeditare şi că ştia foarte bine ce face atunci când şi-a omorât bebeluşul, atunci Elena Simona Precop va fi dată pe mâna instanţei de judecată pentru omor calificat şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Potrivit scenariului conturat din primele cercetări, Elena Simona Precop, referent agricol la Primăria Cârlibaba, femeie divorţată, mama unei fetiţe în vârstă de 7 ani, a adus pe lume marţi, 26 aprilie a.c, în jurul prânzului, cel de-al doilea copil al ei.

Naşterea a avut loc într-un WC public din spatele căminului cultural, la câţiva metri de sediul primăriei, instituţie a cărei angajată este din iarna lui 2009.
Zvonul a ajuns şi la urechile poliţiştilor din comună, iar în momentul în care au luat-o la întrebări, angajata primăriei a negat fapta.


Trupul neînsufleţit al nou-născutului a fost găsit într-o pungă ascunsă într-un dulap. Medicii legişti au stabilit că Elena Simona Precop a adus pe lume o fetiţă de 3,2 kilograme, născută vie, la termen, care a murit asfixiată la scurt timp după naştere.

În urmă cu două săptămâni, femeia a fost încătuşată şi dusă la penitenciar.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei