Prefectura verifică modul de administrare a păşunilor comunale din toate localităţile judeţului

0
Prefectura Suceava va verifica modul de administrare a păşunilor comunale din toate localităţile judeţului. Decizia a fost luată de prefectul Sorin Popescu, după ce, în urma unui control efectuat în şase localităţi ale judeţului, au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce priveşte administrarea păşunilor.

Sorin Popescu a spus că verificările au fost făcute în localităţile Crucea, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei şi Stulpicani. Verificările au vizat mai multe aspecte, printre care existenţa şi actualizarea inventarului domeniului public şi privat, existenţa hotărârilor de Consiliu Local pentru stabilirea modului de administrare, organizarea şi desfăşurarea procedurii de atribuire a suprafeţelor de păşune, încasarea drepturilor băneşti de către primării pentru darea în folosinţă a păşunilor, precum şi dacă au fost efectuate lucrările de întreţinere a păşunii de către beneficiarul dreptului de folosinţă şi verificarea acestora de către autoritatea locală.

Sorin Popescu a spus că, în urma controalelor, în Dorna Candrenilor şi Stulpicani nu există actualizarea inventarierii bunurilor ce aparţin comunelor, care se realizează anual, iar primarii nu au prezentat Consiliilor Locale modul de utilizare a acestor bunuri, pentru anul precedent. De asemenea, echipele de control au constatat că în comunele respective nu există un program de păşunat raţional, iar Consiliile Locale nu au stabilit în mod concret modul de administrare a păşunilor, în sensul că aspectele privind administrarea păşunilor au fost discutate şi menţionate în procesul verbal al şedinţelor, dar nu s-au pronunţat prin hotărâri în acest sens.

„Până la sfârşitul lunii iunie 2011, primarii trebuie să actualizeze bunurile ce aparţin domeniului public şi privat al unităţii administrativ teritoriale, să prezinte un raport în şedinţa Consiliului Local cu privire la modul de administrare a acestora şi să dispună întocmirea planurilor de amenajament pastoral, întocmite pentru păşunile aflate în administrare, pentru care nu au fost încheiate contracte, urmând să depună cereri de plată la APIA Suceava”, a declarat Sorin Popescu.


El a arătat că în urma verificărilor din cele şase comune a decis să extindă controalele la toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ, urmând ca la sfârşitul lunii mai 2011 să fie prezentate rezultatele.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei