Un autocar cu elevi, la un pas de a se prăbuşi de la 50 de metri înălţime

0
Un autocar în care se aflau aproximativ 30 de elevi, români şi spanioli, însoţiţi de cadre didactice, a fost la un pas de a se răsturna de la aproximativ 50 de metri înălţime, în afara localităţii Iacobeni, un parapete metalic salvându-le viaţa şoferului şi pasagerilor.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 12:00, pe DN 17.

Vasile G., în vârstă de 55 de ani, din municipiul Bacău, era la volanul autocarului care venea de la Bistriţa şi în care se aflau elevi români şi spanioli, care au fost împreună într-o excursie organizată de cadrele didactice. Aproape de Iacobeni, informează poliţia, ningea abundent, iar din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, în succesiune de curbe, şi a vizibilităţii extrem de reduse, într-o curbă la stânga, şoferul a acroşat cu partea laterală dreapta a autocarului zidul de protecţie a versantului din dreapta, după care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu parapetul metalic de protecţie a drumului din partea stângă.

Au fost câteva secunde de coşmar pentru zecile de suflete din autocar. După parapetul în care s-a oprit autocarul era o diferenţă de nivel de aproximativ 50 de metri, incidentul rutier fiind cât pe ce să se transforme într-o tragedie. „Din accident a rezultat avarierea autocarului, distrugerea parapetului metalic de protecţie a drumului şi vătămarea corporală uşoară a unei pasagere în vârstă de 17 ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”, precizează poliţia. Cadrele didactice şi elevii au fost duşi la o pensiune din apropiere, de unde, câteva ore mai târziu, au fost preluaţi de un alt autocar şi duşi la destinaţie.


A doborât parapetul şi s-a oprit cu maşina în şanţ

Tot sâmbătă, în jurul prânzului, a avut loc un alt accident rutier, în zona Dornelor. De data aceasta pe DN 17 B, în satul Ortoaia, comuna Dorna Arini. Sînziana A., în vârstă de 23 de ani, din comuna Sadova, se afla la volanul unui autoturism şi, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabil umed, maşina a derapat, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat in coliziune cu parapetul de protecţie din beton, oprindu-se în şanţul din dreapta drumului.
Din fericire, tânăra conducătoare auto s-a ales doar cu câteva leziuni uşoare, neimpunându-se internarea în spital.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei