Ultimul weekend al Serbarilor Zapezii 2011: Zăpadă şi multă distracţie

0
După ce, timp de trei săptămâni, în fiecare weekend, la baza pârtiei Parc din oraşul staţiune Vatra Dornei au fost organizate manifestări cultural distractive, concursuri sportive şi concerte de muzică, ieri, ediţia 2011 a Serbărilor Zăpezii a ajuns la final, încheierea fiind făcută de spectacolul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Turişti din întreaga ţară au profitat de vremea perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă, mai ales că vineri seara şi sâmbătă a nins. Ca şi în weekendurile precedente, toate spaţiile de cazare din staţiune dar şi din împrejurimi, cum ar fi cele din comunele Poiana Negri, Dorna Arini, au fost ocupate în totalitate. Chiar dacă sâmbătă vântul a spulberat zăpada în vârful celor două pârtii din Vatra Dornei, schiorii au rămas să practice sportul preferat până la ore târzii.

  

Valentine’s Day, sărbătorit în avans la Vatra Dornei

Sâmbătă seară, pârtia Parc din Vatra Dornei a fost plină de tineri veniţi să sărbătorească în avans Ziua Îndrăgostiţilor, mai ales că organizatorii, Primăria şi Consiliul Local, cu sprijinul unor sponsori, au invitat trupe pe gustul tinerilor.

Stillborn a reuşit la Vatra Dornei un spectacol live, cu piese rock alternativ, cum ar fi „Într-un vis”, „Rătăcire”, „Vreau să cred”, „De ce”, „Un nou început”, „Suflet furat”. „Am avut un an 2010 excepţional, cu multe concerte, festivaluri, un concurs câştigat, două albume lansate şi multe aprecieri. Anul acesta am început la Vatra Dornei cu acest turneu naţional de promovare a EP-ului <Într-un vis>. Vom fi aproape în toată ţara”, a spus solista Aura Pohoaţă, originară din Fălticeni.

Spectacol “De drag şi de inimioară”

Trupa etno Datina a realizat la Vatra Dornei un spectacol “De drag şi de inimioară”, premergător Zilei Îndrăgostiţilor. Andreea Cristea, alături de colegul ei din trupa Datina, Marius China, au interpretat melodii care au avut un feedback foarte bun, “special dedicate publicului”, cum ar fi “Iubire de o vară”, „Floarea dragostei”, „Dragostea e păcătoasă”, “Dragostea-i tare nebuna”, dar şi colaje cu cele mai cunoscute melodii etno ale trupei de pe albumele „Astăzi vreau să uit de supărare” şi „Lângă voi”. „Hora Românească” a fost melodia care a încălzit atmosfera, mulţi din cei aflaţi la baza pârtiei Parc încingând o horă pentru a „învinge” temperatura care a scăzut sub minus zece grade.

Îndemn la iubire prin versuri profunde şi sentimentale

Spectacolul susţinut de Nico a fost dedicat celor care au venit la Vatra Dornei pentru a sărbători Valentine’s Day, solista declarând că spectatorii reprezintă motivul existenţei sale, bucuria, lumina şi speranţa. Nico a urcat pe scenă cu ceva emoţii, pentru că la “Premiile Muzicale Radio România Actualităţi” albumul “Love Mail” se afla în competiţie pentru cel mai bun album pop, iar Nico este nominalizată la secţiunea Cea mai bună interpretă.

În cele 45 de minute de spectacol Nico a demonstrat publicului că nu se desparte de prima dragoste, R&B, dar a abordat şi genuri muzicale cum ar fi dance, hip-hop sau muzica de club, care i-au adus succes, melodii cum ar fi “Ai să te întorci la mine”, “Te vreau din nou” sau “Vreau să te iubesc” fiind cântate de solistă şi de numerosul public prezent la spectacol. La cererea acestuia, solista a revenit pe scenă cu melodiile „Voi supravieţui” şi „Dulce amăruie”.

„Vreau o ţară ca afară”

După ce au aprins anul trecut “Artificii pe tavan” şi au vrut “O ţară ca afară”, băieţii de la Vunk au revenit la Vatra Dornei după opt ani, pentru a vărsa “Lacrimi de coniac”, numele noului lor single extras de pe albumul “Ca pe vremuri”. Vunk, care se află pe piaţa muzicală de 12 ani, a cântat sâmbătă seara şi melodii ce i-au făcut celebri, printre care şi „Prăjitura cu jeleu”, „Regele şoselelor”, care la Dorna este „Regele pârtiilor”, „Lângă inima mea, vine inima ta”, „Prima noapte” şi multe altele, spectacolul fiind pregătit în amănunt cu multe ore înainte.

Concertul susţinut de băieţii de la Vunk a avut un efect fermecător asupra publicului, pentru că versurile şi melodiilor semnate Vunk au reuşit să îl binedispună, să readucă zâmbetul pe buzele celor prezenţi la spectacol, iar fanii nu au „scăpat” nici un cuvinţel din cântecele semnate Vunk.

„Vreau o ţară ca afară” este piesă cu mesaj social, care se doreşte a fi startul unei campanii media şi sociale foarte puternice. „Este dorinţa pe care, acum mai mult ca oricând, şi-o pune în gând fiecare dintre cei 22 de milioane de români. Iar noi chiar credem că este posibil să avem o astfel de ţară, dacă şi noi românii am fi, am gândi şi am acţiona ca cei de-afară”, a declarat solistul trupei, Cornel Ilie. La piesa "Artificii pe tavan" chiar au ieşit artificii din chitara lui Cornel Ilie, formaţia pregătind special artificii şi la sfârşitul concertului, după o piesă optimistă, „Noi o scoatem la capăt”.

Seara a continuat cu Zu Party, un program pregătit special pentru cei aflaţi în preajma pârtiei Parc de Radio ZU, amfitrionii petrecerii în aer liber fiind DJ AlexUnder Base şi MC Adi Mihăilă şi un splendid foc de artificii lansate de la baza pârtiei Parc.

Duminică, în ultima zi a serbărilor, au evoluat, de la ora 14,00, Fanfara Municipiului Vatra Dornei, Ansamblul ,,Poieniţa” din Poiana Stampei, Ansamblul „Brăduleţul” din Dorna Arini, Pamfil Roată şi Ansamblul “Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti, grupul etno Datina, Ansamblul “Străjerii Bucovinei” şi Marius Zgâianu, finalul Serbărilor Zăpezii 2011 a aparţinut evoluţiei Ansamblului ,,Ciprian Porumbescu”.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei