Peste 3.000 de turişti au petrecut in weekendul trecut la Serbarile Zapezii Vatra Dornei

0
La Vatra Dornei a început sâmbătă, 5 februarie, un nou weekend de distracţie, în cadrul Serbărilor Zăpezii, ediţia 2011. Faţă de săptămâna trecută, numărul spectatorilor, dar şi al iubitorilor sporturilor de iarnă a fost mult mai mare, cele 3.000 de locuri de cazare omologate fiind ocupate în totalitate. Cei care nu au găsit un loc de cazare la Vatra Dornei au stat la pensiunile din localităţile învecinate.

Pe pârtia Parc s-a schiat sâmbătă până după miezul nopţii, mulţi dintre cei aflaţi pe pârtie având de aşteptat minute bune pentru a urca cu teleschiul.

Spectacole

Seria spectacolelor de sâmbătă a fost deschisă de formaţia rock Nord – Est a Clubului Copiilor din Vatra Dornei, după care a urcat pe scenă suceveanca Andreea Maria Vârlan, cunoscută publicului sub numele de scenă Mari. Mari a venit cu plăcere în “oraşul de suflet”, Vatra Dornei, pentru că, aşa cum a spus solista, aici a copilărit, s-a îndrăgostit prima oară şi are mulţi prieteni. Ea a oferit un spectacol cu piese pop – dance cu influenţe R&B cântate în română, engleză, spaniolă, dar şi câteva balade de dragoste, dintre care s-a remarcat “Imaginea ta”, o melodie dedicată îndrăgostiţilor, la care spectatorii au aprins brichetele sau au luminat ecranele telefoanelor mobile şi au interpretat melodia alături de Mari.

 
  
Fetele de la Heaven au susţinut un recital cu piese mai noi sau mai vechi, cea mai apreciată de public fiind muzica de club. Dornenii s-au dovedit că ştiu foarte bine melodia “Sexy Girl”, care se bucură de mare succes în ţări precum Malta, Cipru şi Turcia, unde fetele sunt solicitate frecvent să susţină concerte. Adina, Roxana şi Aliana au primit aplauze pentru piesele “Kiss me”, “Drumul spre tine”, “În doi”, “Îţi vei aminti”, “Sentimente”, “Ce ascunzi în ochii tăi”.

“La Vatra Dornei se cântă foarte bine”

Flavius Buzilă şi colegii din formaţia Hara au oferit o surpriză plăcută fanilor prezenţi la Vatra Dornei cu un concert live de zile mari. Flavius a declarat că “la Vatra Dornei se cântă foarte bine”, invitând spectatorii să intre pe Facebook pentru a vedea spectacolul şi a-l comenta. A fost un spectacol interactiv în care a fost antrenat şi publicul spectator pentru a interpreta alături de Hara melodii foarte cunoscute, cum ar fi “Drumurile noastre”, “Căsuţa noastră”, “Trandafir de la Moldova”, pentru a dansa “Hora ursarilor” sau pentru a învăţa melodii mai noi. La insistenţele publicului, trupa a revenit pe scenă, în final, Flavius Buzilă declarând că “rămânem o trupă plină de optimism”, motiv pentru care a interpretat o piesă “optimistă”- “Nu avem nici un viitor”.

 

Pentru un spectacol reuşit la Vatra Dornei, ProConsul a muncit foarte mult, pregătindu-şi evoluţia scenică în cel mai mic detaliu încă din după-amiaza zilei de sâmbătă, când au instalat echipamentul propriu de sunet şi instrumentele muzicale. Se pare că efortul a meritat şi munca lor a dat rezultate, melodiile interpretate aducându-le aplauze îndelungate. Concertul a avut ca mesaj general dragostea, dar a inclus şi ultima lor melodie, “Să spargem gheaţa”, o piesă cu un mesaj optimist, compusă de Keo, în colaborare cu Bogdan Marin (Bodo).
Aşa cum am aflat de la Bodo, solistul trupei, ProConsul “a mers într-un singur sens…către succes. Se poate spune că pentru noi nu a existat decât un … (titlul ultimului album), care se va materializa în 2011 într-un turneu de 100 de spectacole în 33 de judeţe”.

Concursuri de tăiat buşteni

După spectacolul celor de la Hara, pe scenă au urcat cei mai vajnici băieţi din Bazinul Dornelor şi din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, pentru a se întrece în finala de tăiat buşteni. Concursul fierăstraielor - o competiţie contra-cronometru de tăiat buşteni, nu a avut nevoie de arbitru, pentru că în etapa următoare se califica echipajul care termina de tăiat primul “o felie de lemn”. Tinerii care au participat la acest concurs şi-au arătat măiestria în a tăia cu joagărele imenşii buşteni, aduşi special din vârful muntelui de Serviciul Salvamont, pentru competiţia care testează forţa, spiritul de echipă, dar şi priceperea bărbaţilor. Câştigătorii au fost doi tineri din localitatea Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, care au primit premii consistente oferite de Cotnari.

 

Ziua de sâmbătă a inclus şi un moment special dedicat lui Michael Jackson, în care spectatorii din faţa scenei au exersat paşii de dans ai cunoscutului cântăreţ american.

Duminică, 6 februarie, iubitorii de folclor au ascultat, cu începere de la ora 14,00, Fanfara municipiului Vatra Dornei, după care au evoluat Ansamblul Folcloric Zahareşti, Ansamblul Naţional Secuiesc Harghita-Miercurea Ciuc, Viorica Macovei, Ansamblul „Dorna Dorului” şi Daniela Condurache.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei