Trenuri blocate în Suceava şi Bistriţa-Năsăud după ce mai mulţi pomi au căzut pe calea ferată

0
Directorul CFR Călători, Liviu Pescăraşu, a recomandat călătorilor blocaţi în trenuri în judeţul Suceava să rămână în vagoane, deoarece acestea sunt încălzite şi a precizat că intervenţia pentru deblocarea circulaţiei este dificilă întrucât sunt copaci căzuţi şi în faţa şi în spatele garniturilor.

Liviu Pescăraşu, a spus că problemele cele mai mari sunt înregistrate pe ruta Vatra Dornei - Suceava, acolo fiind zeci de copaci căzuţi pe linii.

De asemenea, sunt copaci căzuţi atât în spatele, cât şi în faţa trenurilor care au rămas blocate în trafic.

Pescăraşu a precizat că echipele de intervenţie lucrează de peste zece ore, dar că este dificil din cauza gheţii. Potrivit directorului CFR Călători, chiar şi o locomotivă care trebuia să intervină pentru degajarea liniilor a rămas blocată din cauza copacilor căzuţi pe linii.



"Permanent vin de pe munte copaci rupţi", a spus Pescăraşu.

Acesta a recomandat călătorilor blocaţi în trenuri să rămână în garnituri, deoarece este mai sigur şi, momentan, acestea sunt încălzite. "Să vedem dacă putem ajunge cu un ceai sau ceva cald", a spus Liviu Pescăraşu.

Patru trenuri sunt blocate de mai multe ore în judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, după ce pe linia ferată care face legătura între Vatra Dornei şi Ilva Mică au căzut mai mulţi arbori, în urma ploilor abundente din noaptea de miercuri spre joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Adrian Crăciunescu de la Poliţia Transporturi Feroviatre Bistriţa a declarat că trenul Accelerat 1766 pe relaţia Timişoara - Iaşi este blocat în staţia Silhoasa, de miercuri noapte, de la ora 01.00.

De asemenea, trenul Accelerat 1833 Iaşi - Timişoara este blocat la Lunca Ilvei, de la ora 04.30, iar trenul Personal 5704 Ilva Mică - Suceava este blocat la Măgura Ilvei, de la ora 06.20.

Potrivit sursei citate, în judeţul Suceava trenul Personal 4205 Vatra Dornei - Bistriţa este blocat în staţia Floreni, de la ora 07.30.

Potrivit lui Adrian Crăciunescu de la Poliţia Transporturi Feroviatre Bistriţa, cele patru trenuri sunt blocate în staţii, după ce pe linia ferată Vatra Dornei - Ilva Mică au căzut mai mulţi arbori, în urma ploilor abundente.

Crăciunescu a spus că se impune transferarea călătorilor din trenurile blocate, în special a celor din Acceleratul Timişoara - Iaşi care stau de aproape opt ore în staţia Silhoasa.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei