Ansamblul „Dorna Dorului” a impresionat China

0
La invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, Ansamblul „Dorna Dorului” a participat recent la Expoziţia Mondială de la Shanghai, China, eveniment important pentru promovarea pe diverse planuri a imaginii României în lume.

În cadrul Pavilionului României, Ansamblul „Dorna Dorului” a susţinut în această perioadă peste 300 de spectacole, a câte 15-20 minute, dornenii fiind de fiecare dată aplaudaţi de sutele de spectatori încântaţi de frumuseţea costumelor, a dansurilor şi cântecelor bucovinene.

Spectacole susţinute la „Farfuria zburătoare” şi în „Oraşul parc al mătăsii”

Ansamblul “Dorna Dorului” a susţinut un spectacol în afara pavilionului, la Centrul Cultural (sau „Farfuria Zburătoare”, cum este numită de chinezi) din cadrul „Expo 2010” din Shanghai, spectacol de o oră, la care au participat peste 400 de spectatori, turişti din toate colţurile lumii.

Un alt eveniment important la care au fost invitaţi să susţină un spectacol membrii „Dorna Dorului” a fost „Festivalul Lunii”, organizat de Guvernul local al municipalităţii Hangzhou, oraş supranumit „Oraşul parc al mătăsii”, capitală a provinciei Zheijiang, situată în partea de Est a Republicii Populare Chineze, cu o populaţie de peste şapte milioane de locuitori.

Artiştii români au fost invitaţi de Guvernul local al municipalităţii Hangzhou să prezinte dansuri, cântece și tradiții românești, în cadrul unui spectacol susținut pe scena amplasată în parcul orașului. Reprezentația ansamblului a fost urmărită de peste 1.000 de spectatori.

Chinezii au fost impresionaţi de evoluţia dornenilor

„Atât publicul numeros care a asistat la spectacolul nostru din Hangzhou, cât şi spectatorii de pe scena Greenopolis sunt foarte plăcut impresionaţi de cântecele şi jocurile noastre populare. Suntem mândri că reprezentăm România la evenimente de o asemenea anvergură şi că putem arăta publicului chinez câteva aspecte ale culturii noastre bogate. Cea mai atractivă parte a programului a fost hora de la final, când spectatorii ni s-au alăturat cu mare bucurie”, a declarat Dumitru Candrea, preşedintele Fundaţiei Cultural Artistice „Dorna Dorului”.

Pavilionul României a organizat în data de 31 octombrie 2010 festivitatea care a marcat încheierea prezenţei la Expoziţia Mondială de la Shanghai. Ultimul spectacol pe scena Pavilionului a fost susţinut împreună de cele două ansambluri folclorice, „Dorna Dorului” şi Ansamblul Secuiesc din Harghita. Participarea la Expo Shanghai a presupus aducerea în prim plan a tot ceea ce este reprezentativ pentru România: cultură, tradiţii, obiceiuri şi potenţialul turistic.

Dumitru Candrea ne-a declarat că a fost o experienţă unică, pe care membrii Ansamblului „Dorna Dorului” şi-ar dori să o mai repete. Totodată, el a ţinut să mulţumească Consiliului Local Vatra Dornei şi primarului Ioan Moraru pentru sprijinul oferit ansamblului pentru participarea la acest eveniment internaţional.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei