Silviu Prigoană a inregistrat marca VATRA DORNEI TV

0
Într-o discreţie maximă, pe 15 aprilie 2010, Prigoană a depus 101 cereri de înregistrare pentru mărci de tipul „nume oraş TV” (ex: Vatra Dornei TV, Bucureşti TV, Timişoara TV, Iaşi TV, Piatra Neamţ TV). Investiţia totală se va ridica la 1,7 miliarde lei vechi

Silviu Prigoană s-a născut pe 22 decembrie 1963 şi poate fi considerat un „geniu financiar” al României post-decembriste, afacerile iniţiate de el fiind nu numai foarte profitabile, dar şi originale. Faptul că s-a lansat în business-uri cu gunoaie sau cu televiziuni de nişă („Realitatea”, „Taraf”, „Etnic” etc), într-o perioadă în care nimeni „nu dădea doi bani” pe astfel de iniţiative dovedesc un fler deosebit, care … nu l-a părăsit pe Prigoană nici în prezent.

Cea mai nouă „lovitură de maestru” pe care Prigoană senior o pune la cale a debutat pe 15 aprilie 2010, ziua în care a depus la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) nici mai mult nici mai puţin decât 101 cereri de înregistrare pentru mărci de tipul „nume oraş TV”.

Prigoană şi-a rezervat zeci de domenii „numeorasTV.RO”

Pe 21 aprilie 2010, au fost înregistrate câteva zeci de solicitări pentru cumpărarea domenilor web aferente mărcilor vizate de Silviu Prigoană, domenii de tipul „numeroraştv.ro”. Aceste cereri au fost depuse de o persoană fizică şi, conform legislaţiei în vigoare, numele acestei persoane nu este public.
Cum cele două acţiuni de înregistrare (la OSIM, respectiv la rotld.ro) sunt foarte apropiate ca timp, este greu de crezut că rezervarea domeniilor web nu a fost făcută tot de Prigoană (sau de un reprezentant al „geniului financiar”)…

De ce zeci de domenii şi nu 101 (numărul cererilor de înregistrare a mărcilor) ? Pentru că, din păcate pentru Prigoană şi din fericire pentru alţii, o parte din domeniile „vânate” au fost înregistrate cu ceva timp în urmă. În această situaţie, lui Prigoană nu îi rămîne decât să negocieze cu deţinătorii domeniilor respective cedarea lor (vânzarea este oficial interzisă) sau să se reorienteze spre domenii de tipul .com, .net etc.

ARTICOL COMPLET: Financiarul.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei