4.300 de firme sucevene au primit ieri certificatul de deces

0
     Până pe data de 25 aprilie a.c., persoanele fizice şi asociaţiile familiale aveau obligaţia să opteze pentru continuarea activităţii comerciale în una din formele prevăzute de OUG 44/2008. Din cei 11.286 de agenţi economici din aceste categorii, 4.300 nu s-au reînscris la Registrul Comerţului, aceste firme fiind radiate de drept. Ieri, la Registrul Comerţului Suceava, s-a stat la coadă pentru a se reînscrie PF-uri şi AF-uri, pe ultima sută de metri.

     La nivelul judeţului Suceava, un număr de 4.300 de agenţi economici – persoane fizice autorizate şi asociaţii familiale vor fi radiate, dintr-un număr total de 11.286, ceea ce înseamnă un procent de peste 38%.
     În municipiile şi oraşele vechi ale Sucevei, cu excepţia Siretului şi Solca, rata de abandonare a AF-urilor şi PFA-urilor se înscrie undeva sub jumătate din numărul total de agenţi economici înscrişi. În Suceava, de exemplu, au renunţat să se mai reînscrie 28% dintre vechii deţinători de autorizaţii, în Câmpulung 43%, Fălticeni - 36%, Rădăuţi 38%, Vatra Dornei 48%, Solca - 50% şi Siret 62%.
     Printre comune şi oraşe noi, situaţia este în unele zone mai dramatică, în altele mai încurajatoare. Astfel, peste 50% din asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate din Adâncata, Arbore, Baia, Bălcăuţi, Bilca, Bogdăneşti, Bosanci, Brodina, Cârlibaba, Crucea, Dorneşti, Frasin, Frumosu, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Liteni, Mănăstirea Humorului, Marginea, Milişăuţi, au decis să renunţe la afaceri iar din alte localităţi, precum Ilişeşti, Vatra Moldoviţei, Botoşana, Broşteni, Grămeşti, Muşeniţa, Straja sau Horodnic de Sus, peste 60% din asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate au abandonat lupta cu economia de piaţă.

ARTICOL COMPLET: ObiectivDeSuceava.ro


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei