Proiecte pe bani europeni la Vatra Dornei !?

0
In imaginatia sefilor de la Turism, Moldova va fi pol national balnear si de agrement !

Partii de schi, centre balneare si dezvoltarea infrastructurii de agrement sunt doar cateva dintre planurile sefilor de la Turism pentru Moldova pentru urmatorii ani. Dupa 20 de ani de piata libera, industria de turism din regiunea de nord-est a tarii ar putea beneficia de investitii de sute de milioane de euro, care sa permita o crestere a calitatii serviciilor, precum si o imbunatatire a ofertei pentru turisti.

Sute de milioane de euro au fost impartiti pe hartie judetelor din Moldo­va in ultimele luni, cele mai semni­ficative sume indreptandu-se catre domeniul turismului. Iasiul, Suceava, dar si Botosaniul sau Neamtul vor primi bani pentru modernizarea si dezvol­tarea acestui sector. Multe dintre pla­nurile prezentate de oficialii din Minis­terul Turismului sau din cel al Mediului sunt adevarate utopii, chiar daca sunt anuntate termene ferme de finalizare a lucrarilor, precum si calcule precise cu privire la beneficiile investitiilor.

In judetul Suceava va fi reabilitat Cazinoul Bailor din statiunea Vatra Dor­nei, iar salina din Cacica va fi ame­najata. Se va investi si in zonele de schi din localitatile Campulung Moldo­ve­nesc, Malini si Sucevita, iar deasemenea in Vatra Dornei, in zona Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement. Vor incepe si lucrarile de reab­ilitare a Cetatii de Scaun, monu­ment-emblema pentru judetul Suceava. De altfel, nu demult, ministrul Dez­voltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si prese­din­tele Consiliului Jude­tean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat contractul de finantare a pro­iectului de reabilitare a Cetatii de Scaun, care are o valoare de 52 de milioane de lei. Proiectul presupune interventii de restaurare, consolidari, refacerea si ame­najarea cailor de acces, lucrari pentru asigurarea iluminatului exterior si interior, interventii pentru amenajarea zonei de protectie, precum si reame­najarea si constructia utilitatilor anexe.

Proiectul a fost promovat prin Pro­gramul Operational Regional de catre Consiliul Judetean in colaborare cu Primaria Suceava, iar 11 milioane de euro din valoarea totala reprezinta o cota de finantare nerambursabila.

Gheorghe Flutur este convins ca monumentul poate deveni kilometrul zero al turis­mului din aceasta zona a tarii. „Este cea mai mare cetate extra­carpatica ridicata de voievozi romani si are o istorie foarte incarcata. Cred ca acesta este un mo­ment extrem de important, o pagina de istorie”, a spus Flutur.

ARTICOL COMPLET: Financiarul.COM


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei